Reseptit

Karviaiskakkuset

Ainekset

Taikina:

  • 150 g mantelimassaa
  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja

karviaishillo:

  • 5 dl karviaisia
  • ½ dl vettä
  • 1 ½ dl hillosokeria

kuorrutus:

  • 25 g voita/margariinia
  • ½ dl sokeria
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kookoshiutaleita

Valmistusohje

Karviaiskakkuset
  1. Mittaa peratut karviaiset, vesi ja hillosokeri kattilaan. Keitä kymmenisen minuuttia ja anna jäähtyä.
  2. Nypi mantelimassa, voi, sokeri ja jauhot muruiseksi seokseksi. Lisää vesi ja anna taikinan levähtää jääkaapissa puolisen tuntia.
  3. Mittaa kuorrutuksen ainekset kulhoon ja nypi keskenään muruiseksi seokseksi.
  4. Jaa taikina 12 palloseksi. Painele taikinapalat muffinipellille tai leivosvuokiin. Lusikoi vuokiin jäähtynyttä karviaishilloa.Kypsennä 200-asteisen uunin alaosassa noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Karviaiskakkuset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.