Kasvisohukaiset
Kasvisohukaiset ovat maistuvaa arkiruokaa. Kasvisohukaisten taikina tehdään pilsneriin ja mehevyyttä tuovat kesäkurpitsa ja varhaiskaali. Nauti kasvisletut valkosipulikastikkeen kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Kasvisohukaiset
- 2 ½ dl pilsneriä
- 4 dl vehnäjauhoja
- 4 kpl kananmunaa
- 200 g juustoraastetta
- 2 kpl isoa sipulia hienonnettuina
- ¼ kpl varhaiskaalia suikaloituna
- 1 kpl kesäkurpitsa raastettuna
- 1 ripaus valkopippuria
- 1 ripaus suolaa
- 2 rkl öljyä
- ruohosipuli- tai sipulinvarsisilppua
Lisäksi:
- parmankinkkua tai pekonia paistettuna
valkosipulikastike kasvisohukaisille
- 1 tlk vähärasvaista ranskankermaa
- 2-3 kpl valkosipulinkynttä hienoksi leikattuna
- 2-3 rkl ruohosipulisilppua
- 1 ripaus ripaus suolaa
- 1 ripaus valkopippuria
- 1 ripaus sokeria
Valmistusohje
Kasvisohukaiset tehdään helposti näin:
- Sekoita jauhot vähitellen vatkaten pilsneriin.
- Vaahdota munat ja lisää edelleen vatkaten jauhoseokseen.
- Sekoita joukkoon juustoraaste ja hienonnetut kasvikset.
- Mausta taikina suolalla ja pippurilla. Lisää öljy ja ruohosipulisilppu.
- Kypsennä taikinasta molemmin puolin ohukaispannussa miedolla lämmöllä vähässä rasvassa paksuhkoja ohukaisia ja tarjoa ne kuumina.
- Mausta ranskankerma valkosipulikastikkeeksi ja tarjoa kylmänä kuumien kasvisohukaisten kanssa.
- Tarjoa kasvisohukaiset valkosipulikastikkeen tai kermaviilikastikkeen kanssa. Paista lisäksi pinnoitetulla pannulla parmankinkkua tai pekonia, jos haluat.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Makeat pinaattiletut tarjotaan hunajan ja raejuuston kanssa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kasvisohukaiset