Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kasvisohukaiset

Kasvisohukaiset ovat maistuvaa arkiruokaa. Kasvisohukaisten taikina tehdään pilsneriin ja mehevyyttä tuovat kesäkurpitsa ja varhaiskaali. Nauti kasvisletut valkosipulikastikkeen kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kasvisohukaiset

  • 2 ½ dl pilsneriä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 4 kpl kananmunaa
  • 200 g juustoraastetta
  • 2 kpl isoa sipulia hienonnettuina
  • ¼ kpl varhaiskaalia suikaloituna
  • 1 kpl kesäkurpitsa raastettuna
  • 1 ripaus valkopippuria
  • 1 ripaus suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • ruohosipuli- tai sipulinvarsisilppua

Lisäksi:

  • parmankinkkua tai pekonia paistettuna

valkosipulikastike kasvisohukaisille

  • 1 tlk vähärasvaista ranskankermaa
  • 2-3 kpl valkosipulinkynttä hienoksi leikattuna
  • 2-3 rkl ruohosipulisilppua
  • 1 ripaus ripaus suolaa
  • 1 ripaus valkopippuria
  • 1 ripaus sokeria

Valmistusohje

Kasvisohukaiset tehdään helposti näin:

  1. Sekoita jauhot vähitellen vatkaten pilsneriin.
  2. Vaahdota munat ja lisää edelleen vatkaten jauhoseokseen.
  3. Sekoita joukkoon juustoraaste ja hienonnetut kasvikset.
  4. Mausta taikina suolalla ja pippurilla. Lisää öljy ja ruohosipulisilppu.
  5. Kypsennä taikinasta molemmin puolin ohukaispannussa miedolla lämmöllä vähässä rasvassa paksuhkoja ohukaisia ja tarjoa ne kuumina.
  6. Mausta ranskankerma valkosipulikastikkeeksi ja tarjoa kylmänä kuumien kasvisohukaisten kanssa.
  7. Tarjoa kasvisohukaiset valkosipulikastikkeen tai  kermaviilikastikkeen kanssa. Paista lisäksi pinnoitetulla pannulla parmankinkkua tai pekonia, jos haluat.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Makeat pinaattiletut tarjotaan hunajan ja raejuuston kanssa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kasvisohukaiset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.