Katkarapukastike
Katkarapukastike on monikäyttöinen majoneesipohjainen kastike. Siihen tuovat makua valkosipuli, chili, sitruuna ja kurkuma. Tarjoa katkarapukastike paahtoleivällä tai salaatinlehden päällä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Katkarapukastike
- 200 g kuorittuja katkarapuja
- 1 dl sipulia
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1-2 dl kermaviiliä
- 1 rkl majoneesia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- chiliä
- 1 tl kurkumaa
- 1 rkl sitruunamehua
- suolaa
- mustapippuria
- timjamia tai
- tilliä
- 4 kpl kaalinlehtiä tai
- 4 kpl paahtoleipäviipaletta
Valmistusohje
Katkarapukastike tehdään näin helposti:
- Valuta katkaravut ja hienonna ne.
- Sekoita katkaravut, sipuli ja tuorejuusto. Lisää joukkoon kermaviiliä sen verran, että kastike on sopivan notkeaa. Lisää mausteeksi majoneesia, murskattua valkosipulia, sitruunanmehua ja maun mukaan chiliä, kurkumaa, suolaa, mustapippuria ja timjamia.
- Anna kastikkeen maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Jaa katkarapukastike neljälle paahtoleivälle tai kuperalle kaalinlehdelle.
Katso myös: Katkarapusalaatti
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Katkarapukupit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Katkarapukastike