Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Katkarapukastike

Katkarapukastike on monikäyttöinen majoneesipohjainen kastike. Siihen tuovat makua valkosipuli, chili, sitruuna ja kurkuma. Tarjoa katkarapukastike paahtoleivällä tai salaatinlehden päällä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Katkarapukastike

  • 200 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 dl sipulia
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1-2 dl kermaviiliä
  • 1 rkl majoneesia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • chiliä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • mustapippuria
  • timjamia tai
  • tilliä
  • 4 kpl kaalinlehtiä tai
  • 4 kpl paahtoleipäviipaletta

Valmistusohje

Katkarapukastike tehdään näin helposti:

  1. Valuta katkaravut ja hienonna ne.
  2. Sekoita katkaravut, sipuli ja tuorejuusto. Lisää joukkoon kermaviiliä sen verran, että kastike on sopivan notkeaa. Lisää mausteeksi majoneesia, murskattua valkosipulia, sitruunanmehua ja maun mukaan chiliä, kurkumaa, suolaa, mustapippuria ja timjamia.
  3. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Jaa katkarapukastike neljälle paahtoleivälle tai kuperalle kaalinlehdelle.

Katso myös: Katkarapusalaatti

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Katkarapukupit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Katkarapukastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.