Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Keitetty marjamehu

Ainekset

  • 2 l (1 kg) marjoja
  • 4.5 dl vettä
  • 4.5 dl sokeria

Valmistusohje

 

  1. Puhdista, huuhtele ja valuta marjat.
  2. Kiehauta vesi tilavassa kattilassa ja lisää marjat. Anna seoksen kiehua kannen alla 10-15 minuuttia, kunnes mehu on irronnut marjoista.
  3. Siivilöi mehu. Jos haluat täysin kirkasta mehua, siivilöi seos sideharsokankaan läpi. Lisää mehuun sokeri ja kiehauta se vielä.
  4. Kuori mahdollisesti pintaan muodostunut vaahto ja pullota mehu kuumennettuihin säilöntäaineella huuhdeltuihin pulloihin.
  5. Sulje korkit, jäähdytä ja säilytä viileässä.

Kokeile myös:

Höyrymehu

Keitetty mehu

Pakkasmehu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Keitetty marjamehu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.