Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Keitetty parsa

Keitetty parsa on klassikko ja kevään ykkösherkku, joka maistuu voisulan tai hollanninkastikkeen kera. Nappaa tästä resepti, jolla onnistut keittämään herkulliset parsat.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Keitetty parsa

  • 500 g parsaa
  • sitruunamehua
  • vettä, suolaa

Valmistusohje

Keitetty parsa – näin keität parsan

1. Kuori tuoreet parsat parsan- tai perunankuorimaveitsellä. Vihreät parsat voi kuoria vain kevyesti, kun taas sitkeämpikuorinen valkoinen parsa kuoritaan huolellisesti. Leikkaa tyvestä pois kuivahtanut, puumainen kanta pois. Sido 6-7 parsaa narulla tai kalastajanlangalla annosnipuksi.

2. Keitä parsaa suolan ja sitruunamehun maustamassa vedessä. Parsan keittoaika vaihtelee varren paksuudesta riippuen. Ohut vihreä parsa kypsyy jo parissa minuutissa, paksumpi 3-5 minuutissa. Paksua valkoista parsaa pitää keittää 12-14 minuuttia. Myös parsan tuoreus vaikuttaa keittoaikaan. Kokeile kypsyyttä veitsen kärjellä tai tikulla.

3. Kun parsa on keitetty, nosta parsat varovasti vedestä, avaa narut ja tarjoa hollanninkastikkeen kanssa. Jos tarjoat keitetyt vihreät parsat kylminä salaatissa, jäähdytä ne jääkylmällä vedellä keittämisen jälkeen, jotta parsat säilyvät kauniin vihreinä ja napakoina.

Katso lisää parsaherkkujen reseptejä:

 

 

 

 

 

 

Parsa-pecorinosalaatti  Parsa-yrttimunakas  Parsa-vuohenjuustorisotto Parsakeitto

Anna.fi: parsa-vihannessalsa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Keitetty parsa

Ihan sama

Ihan älytöntä piilottaa reaepti mainoksiin. En siis löytänyt sitä

Ei toiste tänne

Samas mieltä edellisen kanssa. Resepti jää löytymättä. Sorry.
(mainokset eivät tehoa, jos sitä haettu)

Sinun täytyy kommentoidaksesi.