Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteeniton porkkanarieska

Gluteeniton porkkanarieska leivotaan gluteenittomasta jauhoseoksesta, tattari- ja kaurahiutaleista ja soseutetuista juureksista.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

Gluteeniton porkkanarieska

  • 4 keitettyä porkkanaa
  • 2 keitettyä perunaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 4 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl tattari- tai kaurahiutaleita
  • ½ dl rypsiöljyä

Valmistusohje

Gluteeniton porkkanarieska leivotaan helposti näin:

  1. Soseuta kuoritut porkkanat ja perunat. Sekoita joukkoon kananmunat, suola, gluteeniton jauhoseos, tattari- tai kaurahiutaleet ja öljy. Leivo taikinasta ohuita, pyöreitä rieskoja ja nosta ne leivinpaperille.
  2. Pistele rieskat haarukalla ja paista niitä 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
  3. Tarjoa gluteenittomat porkkanarieskat lämpiminä esimerkiksi yrttilevitteen tai munavoin kanssa.

Vinkki! Taikinan makua voit muunnella lisäämällä joukkoon auringonkukansiemeniä, seesaminsiemeniä tai hienonnettuja mausteyrttejä.

Lue myös Anna.fi: Gluteeniton pizzapohja syntyy kotona nopeasti – kruunaa rapea pohja ihanilla täytteillä!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteeniton porkkanarieska

Sinun täytyy kommentoidaksesi.