Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Keliaakikon vohvelit

Keliaakikon vohvelit eli gluteenittomat vohvelit syntyvät myös ilman sokeria. Nauti vohvelit esimerkiksi tuoreiden marjojen kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

Gluteenittomat vohvelit eli keliaakikon vohvelit

  • 2 dl kermaviiliä (Hyla-)
  • 1 muna
  • 2 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 0.1 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä

Valmistusohje

Keliaakikon vohvelit valmistuvat näin:

  1. Sekoita kermaviili, kananmuna, gluteeniton jauhoseos, suola ja öljy.
  2. Kuumenna vohvelirauta. Teflonpinnoitettuun rautaan ei tarvitse lisätä rasvaa. Jaa taikinaa vohvelirautaan ja tasoita taikinaa niin, että sydämet täyttyvät. Paina rauta kiinni ja kypsennä keskilämmöllä molemmin puolin kauniin kullankeltaisiksi ja kypsiksi.
  3. Tarjoa keliaakikon vohvelit kuumina hillon ja kermavaahdon kanssa tai blinien tapaan alkupalaksi.
  • Jos pakastat vohvelisydämiä, lämmitä ne ennen tarjoamista.
  • Sopii keliaakikolle vaikka kuumaksi leiväksi, esimerkiksi keiton kanssa juustolla kuorrutettuna.

Lue myös: Näin leivot gluteenitonta – lue vinkit

Lue myös: Näin onnistuu herkullinen gluteeniton kakku juhliin – kokosimme parhaat reseptit ja vinkit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Keliaakikon vohvelit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.