Kerroshapankorput ja palttoonnappeja
- Kasvis
Ainekset
- hapankorppuja ja rukiisia palttoonnappeja
KOSTUKKEEKSI:
- kana- kasvis- tai lihalientä, maitoa tai vettä
- TÄYTTEEKSI:
- tahnoja tai salaatteja
Valmistusohje
- Hapankorput, palttoonnapit ja muut vastaavat korput sopivat hyvin suomalaisen pitopöydän antimiksi.
- Leipomossa huolellisesti kuivatut korput on parasta kostuttaa ennen voileipinä tarjoamista, jotta ne pehmenevät sopiviksi. Pehmenneitä korppuja voi taivuttaa rullalle, leikata neliöiksi ja täyttää, vaikka ne olisivat pallon muotoisia. Kostuta korput vedellä, maidolla tai liemillä sivelemällä. Kostuttamiseen voi käyttää myös puhdasta sumutuspulloa. Pistä kostutetut korput noin puoleksi tunniksi muovipussiin pehmenemään.
- Sivele pehmenneille korpuille haluamaasi tahnaa. Kierrä korppu rullaksi tai aseta kaksi kapeaa, suoraa korppua päällekkäin ja leikkaa korput pieniksi neliön muotoisiksi suupaloiksi. Pallonmuotoisiin korppuihin voi pehmenneenä tehdä reiän ja täyttää korput pursottamalla.
- Täytteeksi käy esimerkiksi savuporotahna tai kalatahna
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kerroshapankorput ja palttoonnappeja