Kesäkurpitsagratiini
Kesäkurpitsagratiini maistuu esimerkiksi uunissa kypsennetyn tai grillatun broilerin tai savustetun kalkkunan kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Kesäkurpitsagratiini
- 1 kpl sipuli
- 1 kpl pieni punainen paprika
- 2 rkl öljyä
- 2 kpl kesäkurpitsa
- 2 kpl kananmunaa
- 2 dl kevytkermaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- mustapippuria
- cayennepippuria tai chiliä
- 100-150 g feta-juustoa
- noin 0,5 tl suolaa
- rosmariinia tai tuoretta ruohosipulia
Valmistusohje
Kesäkurpitsagratiini valmistuu näin:
- Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Lisää sipulien joukkoon, kääntele ja siirrä pannu pois levyltä.
- Viipaloi kesäkurpitsat. Vatkaa kananmunat, lisää kerma, jauhot, mustapippuria ja chiliä tai cayennepippuria. Murenna joukkoon juusto, lisää kesäkurpitsaviipaleet sekä sipuli ja paprika. Mausta suolalla ja hienonnetulla rosmariinilla tai ruohosipulilla. Lisää suolaa varoen, jos juusto on suolaista.
- Kaada seos voideltuun, laakeaan vuokaan ohueksi kerrokseksi. Kypsennä ensin 225 asteessa ja pienennä sitten lämpöä 175 asteeseen. Anna kypsyä 30-35 minuuttia tai kunnes seos hyytyy ja saa kauniin värin. Kesäkurpitsagratiini maistuu esimerkiksi uunissa kypsennetyn tai grillatun broilerin tai savustetun lohen kanssa.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Sienillä gratinoitu kukkakaali
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kesäkurpitsagratiini