Kesäkurpitsakupposet
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 1 kookas kesäkurpitsa
- suolaa
täyte:
- 5 dl tuoreita sieniä, kantarelleja, tatteja tai siitakkeita
- 1 sipuli
- 4 lipstikanlehteä
- 1 sellerinvarsi
- 2 dl ruokakermaa tai kasviskermaa
- suolaa ja paprikajauhetta
päälle:
- parmesaaniraastetta ja silputtua lipstikkaa
Valmistusohje
- Leikkaa kesäkurpitsa noin 5 cm:n korkuisiksi palkeiksi ja koverra kupeiksi. Ripota kuppeihin hiukan suolaa ja pane pannulle tiiviin kannen alle. Höyrytä pehmeiksi omassa liemessään (noin 5 minuuttia).
- Pilko sienet, sipuli, lipstikka sekä selleri ja kiehauta pannulla. Kaada joukkoon kerma ja keitä kokoon. Mausta suolalla ja paprikajauheella.
- Jaa seos pehmenneisiin kuppeihin ja tarjoa kuumennettuina juusto-lipstikkaseoksen kanssa. Voikukan terälehdillä ”sahramoitu” riisi sopii kesäherkun seuraksi.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kesäkurpitsakupposet