Kevyt Caesar-salaatti
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
kevyt Caesar-kastike:
- 2 munaa
- 1 tl Dijon-sinappia
- 1 valkosipulinkynsi
- 0.5 dl hienorakeista raejuustoa
- 0.5 dl maitoa
- 3 rkl sitruunanmehua
- 1 rkl pieniä kapriksia
- 1 rkl HP-kastiketta
- suolaa
- mustapippuria
valkosipulikrutongit:
- 6 kpl paahtoleipäviipaleita
- 2 kpl valkosipulinkynsiä
salaatti:
- Rooman salaattia
- Parmesan-juustoa
Valmistusohje
- Sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella pehmeäksi tahnaksi kaikki muut ainekset paitsi suola ja pippuri. Lisää ne lopuksi maun mukaan. Laita tahna jääkaappiin tasaantumaan.
- Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois ja paahda hetken aikaa 175-asteisessa uunissa. Hiero valkosipulia leipien kummallekin puolelle ja paahda vielä hetki. Leikkaa kuutioiksi.
- Revi salaatti suuriksi paloiksi. Lisää krutongit joukkoon ja pöyhi kastike kevyesti salaatin sekaan. Raasta päälle parmesaania.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kevyt Caesar-salaatti