Reseptit

Kevyt Caesar-salaatti

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

kevyt Caesar-kastike:

  • 2 munaa
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 0.5 dl hienorakeista raejuustoa
  • 0.5 dl maitoa
  • 3 rkl sitruunanmehua
  • 1 rkl pieniä kapriksia
  • 1 rkl HP-kastiketta
  • suolaa
  • mustapippuria

valkosipulikrutongit:

  • 6 kpl paahtoleipäviipaleita
  • 2 kpl valkosipulinkynsiä

salaatti:

  • Rooman salaattia
  • Parmesan-juustoa

Valmistusohje

Kevyt Caesar-salaatti

 

  1. Sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella pehmeäksi tahnaksi kaikki muut ainekset paitsi suola ja pippuri. Lisää ne lopuksi maun mukaan. Laita tahna jääkaappiin tasaantumaan.
  2. Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois ja paahda hetken aikaa 175-asteisessa uunissa. Hiero valkosipulia leipien kummallekin puolelle ja paahda vielä hetki. Leikkaa kuutioiksi.
  3. Revi salaatti suuriksi paloiksi. Lisää krutongit joukkoon ja pöyhi kastike kevyesti salaatin sekaan. Raasta päälle parmesaania.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kevyt Caesar-salaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.