Reseptit

Kevyt dieettikakku

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

  • 3 kpl munia
  • 1 dl sokeria
  • 100 g jauhettua mantelia
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria

vuokaan:

  • laktoositonta rasvaa
  • jauhettua mantelia

väliin:

  • 1 dl vettä
  • 150 g mantelimassaa

täyte:

  • 2 dl vettä
  • 3 rkl maissijauhoa
  • 1 dl sokeria
  • appelsiinin raastettu kuori ja mehu
  • puolikkaan sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 2 kpl munan keltuaista

pinnalle:

  • mansikoita
  • tai muita marjoja

Valmistusohje

Kevyt dieettikakku
  1. Voitele ja jauhota piirakkapohjavuoka. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mittaa perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhoon.
  2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon perunajauhoseos siivilän läpi seuloen sekä mantelijauhe. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  3. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja murenna joukkoon mantelimassa. Sekoita tasaiseksi tahnaksi.
  4. Kumoa torttu ritilälle ja anna jäähtyä. Halkaise torttu ja levitä väliin mantelimassa.
  5. Mittaa vesi, maissijauhot, sokeri sekä hyvin pestyjen sitrusten raastettu kuori ja mehu kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos sakenee. Lisää keltuaiset ja ota kattila liedeltä. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa ja kaada kylmänä torttupohjan syvennykseen. Korista marjoilla.
  • Vinkki: kakku on laktoositon, maidoton, gluteiiniton sekä vähärasvainen ja vähäsokerinen.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kevyt dieettikakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.