Kochujang eli korealainen chilidippi
Kochujang eli korealainen chilidippi on oleellinen osa korealaista keittiötä ja maistuu myös barbeque-ruokien mausteena.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Maidoton
Ainekset
Kochujang eli korealainen chilidippi
- 3 rkl valmista kochujag-tahnaa
- 3 kpl valkosipulinkynttä
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl kiinalaista light-soijakastiketta
- 1 tl seesamiöljyä
- 2 tl murskattuja, paahdettuja seesaminsiemeniä
- 2 kevätsipulin vartta hienoksi silputtuna
- 2 tl sokeria
Valmistusohje
Kochujang eli korealainen chilidippi valmistuu näin:
- Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään kastikkeeksi.
- Tarjoa kochujang, korealainen chilidippi esimerkiksi vietnamilaisten rullien tai korealaisittain maustetun grillatun broilerin kanssa.
Vinkki: Jos haluat, käytä kochujang-tahnan asemesta chilikastiketta ja muuntele ohje makusi mukaiseksi. Sesaaminsiemeniä voit paahtaa kuivalla kuumalla pannulla pannua ravistellen. Jäähdytä siemenet ja murskaa huhmareessa ennen käyttöä.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Korean makuja grillissä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kochujang eli korealainen chilidippi