**************************************************************************** Body-tagin alkuskriptit **************************************************************************** Body-tagin lopetusskriptit

Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kolmen täytteen kerrosleivät

Kolmen täytteen kerrosleivät ovat mainiot eväsleivät. Täytä leivät curry-munavoilla, mozzarella- ja kinkku-persikkatäytteellä pakkaa rasiaan ja kirmaa rannalle.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kerrosleivät curry-munavoitäytteellä

  • 8 viipaletta ruispaahtoleipää

curry-munavoi

  • 2 keitettyä munaa
  • 200 g raejuustoa
  • 1 tl currya
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

Kerrosleivät mozzarella-täytteellä

  • 8 viipaletta vaaleaa paahtoleipää

voiteluun:

  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa

mozzarella-täyte.

  • 3-4 kpl tomaattia
  • 150 g mozzarellajuustoa
  • basilikanlehtiä
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Kerrosleivät kinkku-persikkatäytteellä

  • 8 viipaletta vaaleaa paahtoleipää

voiteluun:

  • margariinia

täyte:

  • salaatinlehtiä
  • 8 kpl ohutta kinkkuviipaletta
  • 2 kpl persikkaa

Valmistusohje

Kolmen täytteen kerrosleivät tehdäään näin:

  • Curry-munavoitäyte:
  1. Kuori keitetyt munat ja hienonna ne haarukalla.
  2. Sekoita hienonnetut munat ja raejuusto keskenään. Mausta currylla ja suolalla. Lisää joukkoon hienonnettu persilja.
  3. Täytä puolet leivistä munavoilla. Paina toiset leivät munavoileipien päälle. Leikkaa leivät kolmioiksi ja pakkaa kelmuun maustumaan.
  • Mozzarellatäyte:
  1. Voitele leivät tuorejuustolla.
  2. Puolet leivistä täytetään ohueksi viipaloidulla tomaatilla ja mozzarellajuustolla sekä tuoreilla basilikanlehdillä. Ripauta pinnalle mausteeksi hieman suolaa ja rouhittua mustapippuria.
  3. Nosta toiset voidellut leivät päälle ja paina hieman, että leivät tarttuvat toisiinsa. Leikkaa leivät kolmioiksi ja pakkaa kelmuun maustumaan.
  • Kinkku-persikkatäyte:
  1. Voitele leivät margariinilla.
  2. Täytä puolet leivistä salaatinlehdillä, kinkkuviipaleilla ja viipaloidulla tuoreella persikalla.
  3. Nosta toiset voidellut leivät päälle ja paina hieman, että leivät tarttuvat toisiinsa. Leikkaa kerrosleivät kolmioiksi ja pakkaa kelmuun maustumaan.

Katso myös: Piknik-ruokaa eväsretkelle

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kesäinen marja-avokadosalaatti on mainio eväs


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kolmen täytteen kerrosleivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.