Reseptit

Kookosmarengit

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

  • 1 ¼ dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 2 munan valkuaista
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 munan valkuainen
  • 125 g kookoshiutaleita

täyte:

  • 50 g mantelimassaa
  • 0.5 dl kermaa
  • 100 g tummaa suklaata

Valmistusohje

Kookosmarengit
  • valmistusaika 45 minuuttia
  1. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna hämmentämättä ja anna keitoksen poreilla hiljalleenviitisentoista minuuttia, kunnes se on siirappimaista (118 astetta).
  2. Vatkaa 2 valkuaista monitoimikoneen vatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää siirappimainen sokerivesiseos ohuena nauhana valkuaisvaahtoon ja jatka vatkaamista, kunnes seos on jäähtynyt, eikä enää höyryä.
  3. Vaahdota yksi valkuainen ja sekoita joukkoon tomusokeri ja kookoshiutaleet. Yhdistä kaksi valkuaisvaahtoa keskenään ja sekoita tasaiseksi.
  4. Lusikoi tai pursota leivinpaperilla vuoratulle pellille pieniä marenkinappeja. Kun pelti on täynnä, kopauta sitä pari kertaa pöytää vasten. Anna levätä kymmenisen minuuttia, jotta marenkien pinta jähmettyy. Paista 150- asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
  5. Kuumenna kerma, mantelimassa ja suklaa mikrossa. Sekoita ja levitä marenkien täytteeksi. Aseta kaksi marenkia vastakkain leivoksiksi.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kookosmarengit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.