Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kotoiset kauramurot

Kotoiset kauramurot tehdään kaurahiutaleista, erilaisista siemenistä, vehnänalkioista ja hunajasta. Kauramurot maistuvat jogurtin kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Kotoiset kauramurot

  • 10 dl isoja kaurahiutaleita
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 1 dl pellavansiemeniä
  • 1 dl vehnänleseitä
  • 1 dl auringonkukkaöljyä
  • 1 dl hunajaa
  • 2 dl vehnänalkioita
  • 2 dl auringonkukansiemeniä
  • kuivattuja banaaniviipaleita, rusinoita, luumuja, taatelia
  • kuivattua aprikoosia, papaijaa, ananasta
  • (kuivattua omenaa, päärynää)
  • (jauhettua mantelia, pähkinää)

Valmistusohje

Kotoiset kauramurot valmistuvat näin helposti:Kotoiset kauramurot

  1. Sekoita kaurahiutaleet, seesaminsiemenet, pellavansiemenet ja vehnänleseet keskenään kulhossa.
  2. Kuumenna öljyä ja hunajaa sen verran, että hunaja pehmenee. Valuta öljyä ainesten päälle ja sekoita hyvin. Kaada seos leivinpaperille uunipannulle ja tasoita pinta.
  3. Paahda muroja 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kun sekoitat muroja usein, seos paahtuu tasaisesti eikä pääse tummumaan liikaa.
  4. Lisää auringonkukansiemenet, vehnänalkiot ja maun mukaan kuivattua banaania, rusinoita, luumuja, aprikoosia, taatelia, papaijaa, ananasta, tai muita kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä tai mantelia. Jos jätät siemenistä jonkin pois, lisää vastaavasti kaurahiutaleiden määrää. Pakkaa kauramurot jäähtyneinä tiiviiseen, kannelliseen rasiaan.

Vinkki: Nauti kauramurot vaikka smoothiekulhon tapaan. annosteltuna.

Lue myös Anna.fi: Näin leivotaan omenaiset kaurapuuromuffinit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kotoiset kauramurot

Sinun täytyy kommentoidaksesi.