Reseptit

Kummitädin herukkakakku

Ainekset

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 keltuaista
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa

pinnalle:

  • 2 valkuaista
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 50 g mantelilastuja

täyte:

  • 1 dl kermaa tai vaahtoutuvaa vaniljacremeä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl vaniljarahkaa
  • runsaasti herkoita ja vadelmia tai muita marjoja

Valmistusohje

Kummitädin herukkakakku

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Levitä taikina kahdeksi pyöreäksi levyksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  2. Vaahdota valkuaiset ja sokeri. Levitä seos taikinapohjille. Ripota pinnalle mantelilastuja ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Vaahdota ja mausta kerma tai creme. Sekoita joukkoon vaniljarahka. Levitä täyte toiselle kakkupohjalle. Lado päälle runsaasti marjoja ja nosta toinen kakkulevy päälle.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kummitädin herukkakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.