Kummitädin herukkakakku
- Kasvis
Ainekset
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 2 keltuaista
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl maitoa
pinnalle:
- 2 valkuaista
- 1 ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 50 g mantelilastuja
täyte:
- 1 dl kermaa tai vaahtoutuvaa vaniljacremeä
- 1 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 dl vaniljarahkaa
- runsaasti herkoita ja vadelmia tai muita marjoja
Valmistusohje
- Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Levitä taikina kahdeksi pyöreäksi levyksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Vaahdota valkuaiset ja sokeri. Levitä seos taikinapohjille. Ripota pinnalle mantelilastuja ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Vaahdota ja mausta kerma tai creme. Sekoita joukkoon vaniljarahka. Levitä täyte toiselle kakkupohjalle. Lado päälle runsaasti marjoja ja nosta toinen kakkulevy päälle.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kummitädin herukkakakku