Kuningattaren kesäpiiras
- Kasvis
Ainekset
- 150 g voita tai margariinia
- ½ dl sokeria
- 150 g mantelimassaa
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl vettä
täyte:
- 1 l mustikoita
- 0.5 l vadelmia
- 1 dl sokeria
- ½ dl perunajauhoja
- ½ dl vettä
Valmistusohje
- Nypi voi, sokeri, mantelimassa ja jauhot muruiseksi seokseksi. Lisää jääkylmä vesi ja sekoita taikinaksi tai mittaa kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä taikinaksi. Kääri taikina muovipussiin tai -kelmuun ja anna levähtää jääkaapissa noin tunnin ajan.
- Mittaa täytteen ainekset kattilaan, kiehauta koko ajan sekoittaen ja anna jäähtyä.
- Kauli noin puolet taikinasta pyöreäksi levyksi. Painele taikinalevy piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Tue reunat foliosta muovatulla pannalla ja kypsennä 200-asteisen uunin alaosassa kymmenisen minuuttia.
- Kauli loppu taikina leivinpaperin päällä tai kahden muovikelmun välissä kanneksi piirakalle.
- Ota piiras uunista. Poista foliopanta ja kaada marjatäyte vuokaan. Nosta kansitaikina piirakan päälle, siisti reunat ja kypsennä kymmenisen minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kuningattaren kesäpiiras