Reseptit

Kuningattaren kesäpiiras

Ainekset

  • 150 g voita tai margariinia
  • ½ dl sokeria
  • 150 g mantelimassaa
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl vettä

täyte:

  • 1 l mustikoita
  • 0.5 l vadelmia
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl perunajauhoja
  • ½ dl vettä

Valmistusohje

Kuningattaren kesäpiiras

  1. Nypi voi, sokeri, mantelimassa ja jauhot muruiseksi seokseksi. Lisää jääkylmä vesi ja sekoita taikinaksi tai mittaa kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä taikinaksi. Kääri taikina muovipussiin tai -kelmuun ja anna levähtää jääkaapissa noin tunnin ajan.
  2. Mittaa täytteen ainekset kattilaan, kiehauta koko ajan sekoittaen ja anna jäähtyä.
  3. Kauli noin puolet taikinasta pyöreäksi levyksi. Painele taikinalevy piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Tue reunat foliosta muovatulla pannalla ja kypsennä 200-asteisen uunin alaosassa kymmenisen minuuttia.
  4. Kauli loppu taikina leivinpaperin päällä tai kahden muovikelmun välissä kanneksi piirakalle.
  5. Ota piiras uunista. Poista foliopanta ja kaada marjatäyte vuokaan. Nosta kansitaikina piirakan päälle, siisti reunat ja kypsennä kymmenisen minuuttia.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kuningattaren kesäpiiras

Sinun täytyy kommentoidaksesi.