Kurikan pitäjänruoka perunakropsu
Kurikan pitäjänruoka perunakropsu eli perunapannukakku valmistuu ohrajauhoista ja itse tehdystä perunasoseesta. Makeutta perunapannukakkuun tuo siirappi.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Kurikan pitäjänruoka perunakropsu
- 1 kg perunoita
- 2 dl ohrajauhoja
- 1-1,5 tl suolaa
- 1 dl maitoa
- 1 dl siirappia
- 1.5 dl vehnäjauhoja
- 50 g sulatettua voita
Valmistusohje
Kurikan pitäjänruoka perunakropsu tehdään näin:
Kurikan pitäjänruoka perunakropsu eli perunapannukakku valmistuu ohrajauhoista ja itse tehdystä perunasoseesta. Kuten kaikista suosituista resepteistä, myös perunakropsun ohjeesta on monia muunnoksia. Perunakropsutaikinaan on myöhemmin ruvettu lisäämään kananmunaa ja makeuttamaan se sokerilla. Vehnäjauhot ovat joissain ohjeissa kokonaan korvanneet ohra- tai ruisjauhot.
- Keitä perunat kuorineen pehmeiksi suolattomassa vedessä.
- Kuori perunat ja survo saman tien soseeksi. Sekoita joukkoon ohrajauhot. Anna imeltyä lämpimässä paikassa pari tuntia.
- Sekoita joukkoon suolaa, maitoa, siirappia, vehnäjauhoja ja voisulaa. Taikina saa olla melko sakeaa.
- Levitä taikina ohueksi kerrokseksi hyvin voideltuun uunipannuun. Paista 250-275 asteessa 20-30 minuuttia. Leikkaa jäähtyneinä paloiksi.
Katso myös: Ahvenanmaan pannukakku
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Pannukakku x 4 – makuja maailmalta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kurikan pitäjänruoka perunakropsu