Kurpitsavuokaleipä
Kurpitsavuokaleipä leivotaan ohrja-ja vehnäjauhoista. Vuokaleipä saa kellertävän, kauniin värin ja suussa sulavan mehevyyden kurpitsasta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 24 annosta
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Kurpitsavuokaleipä
- 1 l raastettua kurpitsaa tai kesäkurpitsaa
- 1 l vettä
- 30 g hiivaa
- 2 tl suolaa
- 200 g ohrajauhoja (noin 4 dl)
- noin 1,6 kg vehnäjauhoja
Valmistusohje
Kurpitsavuokaleipä leivotaan näin:
Kurpitsavuokaleipä on peräisin Kotilieden lukijan keittiöstä. Tämän ohjeen on antanut Anne Lankinen Muhoksesta. Tällä reseptillä leivot kolme leipää.
- Kuori kurpitsa, poista siemenet ja hienonna sisusta tai raasta se monitoimikoneen terällä raasteeksi. Lisää vesi, hiiva ja suola. Sekoita joukkoon ohrajauhot ja lopuksi vehnäjauhoja.
- Anna taikinan kohota viileässä, vedottomassa paikassa hitaasti vaikka yön yli joko kellarissa tai jääkaapissa.
- Nosta taikina huoneenlämpöön. Jaa taikina kolmeen osaan ja painele se kolmeen voideltuun vuokaan. Kohota leipiä huoneenlämmössä.
- Paista kurpitsaleipiä kohtalaisessa uuninlämmössä ( noin 175-200 astetta) noin tunnin ajan.
Kaipaatko lisää kurpitsaleivonnaisten ohjeita? Kokeile vaikkapa kurpitsa-saksanpähkinä-homejuustopasteijoita, kurpitsapiiraita tai kurpitsaleipää.
Katso myös Anna.fi/ruoka: Kauden herkku – kurpitsa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kurpitsavuokaleipä