Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kurpitsavuokaleipä

Kurpitsavuokaleipä leivotaan ohrja-ja vehnäjauhoista. Vuokaleipä saa kellertävän, kauniin värin ja suussa sulavan mehevyyden kurpitsasta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
24  annosta

Ainekset

Kurpitsavuokaleipä

  • 1 l raastettua kurpitsaa tai kesäkurpitsaa
  • 1 l vettä
  • 30 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 200 g ohrajauhoja (noin 4 dl)
  • noin 1,6 kg vehnäjauhoja

Valmistusohje

Kurpitsavuokaleipä leivotaan näin:

Kurpitsavuokaleipä on peräisin Kotilieden lukijan keittiöstä. Tämän ohjeen on antanut Anne Lankinen Muhoksesta. Tällä reseptillä leivot kolme leipää.

  1. Kuori kurpitsa, poista siemenet ja hienonna sisusta tai raasta se monitoimikoneen terällä raasteeksi. Lisää vesi, hiiva ja suola. Sekoita joukkoon ohrajauhot ja lopuksi vehnäjauhoja.
  2. Anna taikinan kohota viileässä, vedottomassa paikassa hitaasti vaikka yön yli joko kellarissa tai jääkaapissa.
  3. Nosta taikina huoneenlämpöön. Jaa taikina kolmeen osaan ja painele se kolmeen voideltuun vuokaan. Kohota leipiä huoneenlämmössä.
  4. Paista kurpitsaleipiä kohtalaisessa uuninlämmössä ( noin 175-200 astetta) noin tunnin ajan.

Kaipaatko lisää kurpitsaleivonnaisten ohjeita? Kokeile vaikkapa kurpitsa-saksanpähkinä-homejuustopasteijoita, kurpitsapiiraita tai kurpitsaleipää.

Katso myös Anna.fi/ruoka: Kauden herkku – kurpitsa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kurpitsavuokaleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.