Lammaspyörykät ja tomaattidippi
Ihanat lammaspyörykät ja tomaattidippi sopivat juhlien noutopöytään tai ihan sellaisenaan välipalaksi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Maidoton
Ainekset
- 400 g karitsan tai lampaan jauhelihaa
- ¾ dl punaviiniä
- 2 paahtoleipää
- 1 kananmuna
- 1-2 valkosipulinkynttä
- ¾ tl suolaa
- 2 rkl hienonnettua tuoretta minttua
- 2 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
- mustapippuria
Lisäksi:
- cocktailtikkuja
tuoretomaattidippi:
- 4-5 tomaattia
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ punasipuli
- ½ dl tuoretta hienonnettua persiljaa
- ½ dl tuoretta hienonnettua minttua
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl sokeria
- ½ tl suolaa
- mustapippuria
koristeeksi:
- mintunlehtiä
Valmistusohje
1. Mittaa punaviini kulhoon. Murustele päälle kuorettomiksi leikatut paahtoleivät. Anna turvota pari minuuttia. Lisää jauheliha, kananmuna, yrtit, suola ja puristetut valkosipulinkynnet. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele taikinasta peukalonpään kokoisia pieniä lihapyöryköitä. Paista keskilämmöllä rasvassa pannulla kymmenisen minuuttia. Anna jäähtyä.
2. Kalttaa tomaatit: tee tomaattien päihin ristiviillot, kasta kiehuvaan veteen muutamaksi sekunniksi niin, että kuori irtoaa ja kuori tomaatit. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Mittaa kaikki dipin ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Kaada dippi pieneen kulhoon.
3. Pistele lihapyörykät cocktailtikkuihin ja koristele mintunlehdillä. Tarjoa tuoretomaattidipin kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lammaspyörykät ja tomaattidippi