Lämmin perunasalaatti
Lämmin perunasalaatti tehdään uusista perunoista ja maustetaan sitruunaisella öljykastikkeella, johon valkosipuli tuo säväyksen.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Lämmin perunasalaatti
- 1 kg pieniä uusia perunoita
- vettä
- suolaa
- tilliä
kastike:
- 1 kpl sitruuna
- 4-5 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
- 1-3 tl sinappia
- 1-2 kpl valkosipulinkynttä
- suolaa
- mustapippuria
- lehtipersiljaa
- (ruohosipulia, kevätsipulia)
Valmistusohje
Lämmin perunasalaatti tehdään näin:
Lämmin perunasalaatti on parhaimmillaan, kun teet sen uusista perunoista.
- Pese uudet perunat hyvin ja laita kypsymään suolalla ja tillillä varsilla maustettuun kiehuvaan veteen. Perunat kypsyvät koosta riippuen 12-15 minuutissa. Kaada kypsistä perunoista vesi pois ja nosta hetkeksi takaisin kuumalle levylle, niin perunoista haihtuu kosteutta pois. Poista tillinvarret.
- Raasta hyvin pesty sitruuna ja purista siitä mehu. Hiero murskattu valkosipulinkynsi suolan kanssa hienoksi. Lisää sinappia, sitruunan raastettu kuori ja vähitellen öljyä. Mausta mustapippurilla ja sitruunamehulla. Kaada kastike kuumien perunoiden päälle. Lisää hienonnettua tilliä, ruohosipulia tai kevätsipulia. Tarjoa kuumana tai kylmänä salaattina esimerkiksi grillatun kalan tai broilerin kanssa.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Perunasalaatin voi tehdä monella tapaa – näistä herkkuresepteistä jokainen löytää suosikkinsa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lämmin perunasalaatti