Länsirannikon salaatti
Länsirannikon salaatti on klassikko. Salaatin voi rakentaa monilla tavoilla ja useista aineksista. Tämä ohje on peräisin Sundmansin ravintolan keittiöstä, Helsingistä. Salaatti viimeistellään upealla Rhode Island -kastikkeella.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Länsirannikon salaatti
- 200 g katkarapuja
- 200 g simpukoita
- (200 g hummeria)
- 200 g taskurapuja
- 200 g tomaattia
- 200 g parsaa
- 200 g tuoretta kurkkua
- 100 g herneitä
- 100 g salaattia
- 200 g herkkusieniä
Valmistusohje
Länsirannikon salaatti valmistuu näin:
Länsirannikon salaatti on klassikko. Pääroolissa ovat simpukat ja ravut.
- Puhdista simpukat ja taskuravut. Sulata katkaravut. Leikkaa keitetty tai säilötty parsa parin sentin paloiksi. Viipaloi herkkusienet. Kuori ja suikaloi kurkku. Pidä ainekset jääkaapissa.
- Suikaloi salaatti ja levitä se laakealle vadille. Lisää vasta juuri ennen tarjoamista ainekset ryhminä tai keskenään sekoitettuina salaattialustalle. Koristele Länsirannikon salaatti tomaattilohkoilla ja parsannupuilla.
Valuta salaatin päälle valkosipulilla maustettua viinietikkakastiketta tai tarjoa salaatin kanssa punaista Rhode Island-kastiketta. Taskuravun ja hummerin asemesta voit lisätä katkarapuja.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Länsirannikon salaatti