Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Länsirannikon salaatti

Länsirannikon salaatti on klassikko. Salaatin voi rakentaa monilla tavoilla ja useista aineksista. Tämä ohje on peräisin Sundmansin ravintolan keittiöstä, Helsingistä. Salaatti viimeistellään upealla Rhode Island -kastikkeella.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Länsirannikon salaatti

  • 200 g katkarapuja
  • 200 g simpukoita
  • (200 g hummeria)
  • 200 g taskurapuja
  • 200 g tomaattia
  • 200 g parsaa
  • 200 g tuoretta kurkkua
  • 100 g herneitä
  • 100 g salaattia
  • 200 g herkkusieniä

Valmistusohje

Länsirannikon salaatti valmistuu näin:

Länsirannikon salaatti on klassikko. Pääroolissa ovat simpukat ja ravut.

  1. Puhdista simpukat ja taskuravut. Sulata katkaravut. Leikkaa keitetty tai säilötty parsa parin sentin paloiksi. Viipaloi herkkusienet. Kuori ja suikaloi kurkku. Pidä ainekset jääkaapissa.
  2. Suikaloi salaatti ja levitä se laakealle vadille. Lisää vasta juuri ennen tarjoamista ainekset ryhminä tai keskenään sekoitettuina salaattialustalle. Koristele Länsirannikon salaatti tomaattilohkoilla ja parsannupuilla.
Länsirannikonsalaatti
Näyttävä Länsirannikon salaatti on koottu ravintola G.W. Sundmansin tapaan.

Valuta salaatin päälle valkosipulilla maustettua viinietikkakastiketta tai tarjoa salaatin kanssa punaista Rhode Island-kastiketta. Taskuravun ja hummerin asemesta voit lisätä katkarapuja.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Länsirannikon salaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.