Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lanttulaatikko soseesta

Lanttulaatikko soseesta on helpoin tapa valmistaa sileä lanttulaatikko. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse, oikaise ja onnistu.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Lanttulaatikko soseesta

  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ dl korppujauhoja
  • 1 kg valmista lanttusosetta
  • 1 kananmuna
  • ½ dl vaaleaa siirappia
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl piparkakkumausteseosta
  • ¼ tl rouhittua valkopippuria

Vuoan voitelu

  • 2 rkl voita

Pinnalle

  • 2 rkl korppujauhoja
  • 50 g kuutioitua voita

Valmistusohje

Lanttulaatikko soseesta valmistuu helposti näin:

  1. Kaada kulhoon kaksi desiä kuohukermaa ja sekoita joukkoon puoli desiä korppujauhoja. Sekoittele, kunnes korppujauhot alkavat turvota.
  2. Lisää turvonneisiin korppujauhoihin noin kilo valmista lanttusosetta, yksi kananmuna, puoli desiä vaaleaa siirappia, yksi teelusikallinen suolaa, puoli teelusikallista piparkakkumausteseosta ja yksi neljäsosa rouhittua valkopippuria.
  3. Kaada seos voilla voideltuun vuokaan. Painele lusikalla soseen pintaan kuvioita. Ripottele pinnalle kaksi ruokalusikallista korppujauhoja ja 50 grammaa kuutioitua voita.
  4. Paista lanttulaatikko 175-asteisen uunin keskitasolla noin 1 1/2 tuntia.

Vinkki! Jos haluat tehdä lanttulaatikon alusta alkaen itse, kurkkaa perinteisen lanttulaatikon ohje.

Lue myös Anna.fi: Kaipaatko perinteiseen lanttulaatikkoon uutta jujua? Kokeile inkiväärista lanttulaatikkoa.

Lanttulaatikko soseesta
Lanttulaatikko soseesta on herkullinen ja helppo valmistaa. © Pekka Holmström

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lanttulaatikko soseesta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.