Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lasagne Sisiliana Brunon tapaan

Sisilialaisen lasagnen resepti on peräisin Bruno Feliceltä, joka pitää italialaista ruokamyymälää Helsingin Wanhassa kauppahallissa. Sisilialaisen lasagnen kerrosten väliin pannaan reilusti jauhelihakastiketta, keitettyä munaa, mortadellamakkaraa ja juustoraastetta. Lasage säilyy jääkaapissa peitettynä useamman päivän. Lämmitä annos (250-300 g) mikroaaltouunissa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Sisilialainen lasagne:

  • 0.5 kg kasviksia (esim. 4 porkkanaa, pala selleriä tai varsiselleriä ja 2 raastettua sipulia)
  • 125 g margariinia
  • 750 g jauhelihaa
  • musta- ja valkopippuria
  • chiliä ja fenkolia
  • 1 tölkki säilöttyjä herneitä
  • 1 kg säilöttyä, murskattua tomaattia
  • basilikaa, aromisuolaa
  • valkosipulia
  • 4-5 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 150 g mortadellamakkaraa viipaleina (tai Balkanin juhlaa)
  • 100 g mozzarella-juustoa
  • 250 g Provolone-juustoa (tai edamia ja sinileimaista Emmentalia)
  • 50 g Parmesan-juustoa
  • noin 250 g lasagnelevyjä

Valmistusohje

 

  1. Kuullota pieniksi suikaleiksi leikatut porkkanat, selleri ja raastettu sipuli margariinissa. Lisää jauheliha ja murskatut tomaatit. Mausta rouhitulla musta- ja valkopippurilla, chilillä ja fenkolilla. Anna kastikkeen kypsyä ensin kovalla lämmöllä ja sitten miedolla lämmöllä 2-2 1/2 tuntia. Kääntele kastiketta välillä, sillä se ei saa pala pohjaan. Lisää ensimmäisen tunnin kuluttua nesteeksi hernetölkkien liemi ja tarvittaessa vettä. Mausta valmis kastike basilikalla, aromisuolalla ja valkosipulilla ja, jos tarpeen, vielä mustapippurilla ja fenkolilla. Lisää herneet minuuttia ennen kuin kastike on valmista. Kastikkeen on oltava löysää, sillä kuivat lasagnelevyt imevät itseensä runsaasti kosteutta.
  2. Levitä korkeareunaiseen uunivuokaan (noin 26 x 36 cm) neljännes kastikkeesta, kerros lasagnelevyjä, taas kastiketta ja sitten 3 munaa viipaleina, kolmannes makkaraviipaleista ja juustoraasteesta ja taas lasagnelevyjä, kastiketta, munaa, makkaraa ja juustoa ja sama vielä kerran eli kolme kertaa yhteensä. Levitä päälle loput kastikkeesta ja päällimmäiseksi loput juustosta.
  3. Kypsennä 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Lasage säilyy jääkaapissa peitettynä useamman päivän. Lämmitä annos (250-300 g) mikroaaltouunissa.

Katso myös: Perinteinen lasagne

Lue myös: Uunifetapasta on uusi hittiresepti, joka leviää somessa – ”Täysin sekopäistä”, sanoo pastan kehittäjä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lasagne Sisiliana Brunon tapaan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.