Reseptit

Leilan porkkanapiirakka

Ainekset

  • 3 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 4.5 dl porkkanaraastetta
  • 3-3,5 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl kanelia
  • 1.5 tl leivinjauhetta
  • 1.5 tl soodaa
  • 1.5 tl vaniljasokeria
  • 150 g voisulaa tai laktoositonta margariinia

kuorrutus:

  • 125 g Koskenlaskija-sulatejuustoa
  • 125 g voita, voimariinia tai laktoositonta margariinia
  • 5 dl tomusokeria
  • 2.5 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Leilan porkkanapiirakka
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää porkkanaraaste, kaneli ja vaniljasokeri. Sekoita leivinjauhe ja sooda jauhoihin ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi voisula.
  2. Kaada taikina voideltuun vuokaan (esimerkiksi pyöreä irtopohjavuoka, läpimitta noin 24 cm). Paista kakkua 175 asteessa noin 30 minuuttia.
  3. Valmista kuorrutus. Kuumenna kattilassa sulatejuusto ja rasva. Seos näyttää juoksettuvan, mutta kun lisäät joukkoon tomusokerin ja vatkaat voimakkaasti esimerkiksi pallovatkaimella, niin kuorrutus tasoittuu. Anna kuorrutuksen jäähtyä hetken. Mausta vaniljasokerilla ja levitä kuorrutusta jäähtyneen kakun päälle. Koristele hopeakuulilla, nonparelleilla, ananaskirsikoilla tai makusi ja tilanteen mukaan.
  • Tee kaksinkertainen annos kakkutaikinaa ja kuorrutusta, jos haluat uunipannun kokoisen, ison ja ohuen kakun. Porkkanakakku maistuu hyvältä ilman makeaa kuorrutustakin.
  • Ohje: Leila Rask, Espoo

Kommentoi

Kommentoi juttua: Leilan porkkanapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.