Reseptit

Lihapullapitsa

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 1½ dl perunasosetta
  • 1 dl kuumaa vettä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl kuivahiivaa
  • ½ tl suolaa
  • noin 5 dl hiivaleipäjauhoja

täyte:

  • 1½ dl paseerattua tomaattia
  • 2 rkl tomaattipyreetä tai chili-tomaattikastiketta
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oreganoa
  • ripaus suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • noin 12 lihapullaa
  • tomaattiviipaleita
  • (säilöttyä chiliä)
  • 150 g juustoraastetta

Valmistusohje

Lihapullapitsa
  • valmistusaika 1 tunti
  1. Lisää kuuma vesi ja öljy perunasoseen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kädenlämpöä hieman kuumempaan nesteeseen. Alusta pehmeä taikina ja anna kohota liinan alla.
  2. Nujerra taikina kulhossa ja painele se leivinpaperilla vuoratulle pellille tai laakeaan uunivuokaan.
  3. Sekoita mausteet tomaattisoseen joukkoon ja levitä seos pitsapohjalle. Päällystä halkaistuilla lihapyöryköillä ja tomaattiviipaleilla. Joukkoon voi lisätä chiliä ja pinnalle oreganoa. Peitä pitsa juustoraasteella. Anna kohota noin 15 minuuttia. Paista noin 20 minuuttia 200-asteisen uunin alaosassa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lihapullapitsa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.