Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kalalasagne

Tämä ohje on Kotilieden lukijan. Se oli yksi kymmenestä parhaasta pastareseptistä, joka osallistui Kotilieden lukijakilpailuun. Reseptin laati Anne Kiuru, Riihimäeltä. Tuomaristo luonnehti kalalasagnen makua näin: "Hyvä, vahva limen maku, joka raikastaa lohta sopivasti. Mehevä. Vihreät lasagnelevyt korostavat kerroksellisuutta. Pinnalle sulanut juustokuori on maukas."

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

  • 6 täysjyvälasagnelevyä
  • 3 pinaattilasagnelevyä

juustokastike:

  • 50 g voita tai margariinia
  • 0.5 dl vehnäjauhoja
  • 7 dl maitoa
  • 200 g tuorejuustoa (esim. Italian yrtit)
  • yhden limen raastettu kuori
  • puolen limen mehu
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria

lohikastike:

  • 300 g sitruunamarinoituja kirjolohisuikaleita (esim. Heimon Kala)
  • pieni pala (noin 100 g) purjoa
  • 1 keltainen paprika
  • 1 rkl öljyä kuullottamiseen
  • puolen limen mehu
  • 0.5 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 rkl kalafondia
  • 0.5 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 10 tuoretta basilikanlehteä suikaloituna

Vuoan voiteluun:

  • öljyä

pinnalle:

  • 2 dl juustoraastetta (esim. emmental)

Valmistusohje

 

1. Valmista juustokastike. Pese lime ja raasta sen kuori. Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot. Anna kiehahtaa, mutta älä ruskista. Lisää maito pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Anna hautua hetki.

2. Lisää kastikkeeseen tuorejuusto, raastettu limen kuori ja mehu sekä suola ja pippuri. Hauduta vielä noin 5 minuuttia.

3. Valmista lohikastike. Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo. Huuhdo ja halkaise paprika, poista siemenkota ja suikaloi paprika.

4. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota siinä purjoa. Lisää paprikasuikaleet ja kääntele hetki.Lisää lohisuikaleet ja anna niiden ruskistua. Lisää limen mehu, valkoviini ja kalafondi sekä suola ja pippuri. Lisää lopuksi suikaloidut basilikanlehdet ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia.

5. Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka. Kaada vuoan pohjalle neljäsosa juustokastikkeesta. Lado päälle kolme täysjyvälasagnelevyä. Levitä päälle taas neljäsosa juustokastikeesta ja sen päälle puolet kalakastikkeesta. Lado päälle kolme pinaattilasagnelevyä ja levitä päälle jälleen neljännes juustokastikeesta ja loput kalakastikkeesta. Lado päälle loput täysjyvälasagnelevyt ja levitä päälle loput juustokastikkeesta.

6. Ripottele päälle juustoraastetta ja kypsennä uunissa 180 asteessa 45–50 minuuttia. Anna hetki vetäytyä ja tarjoa raikkaan salaatin kera.

Ohje: Anne Kiuru, Riihimäki

Katso myös: Parasta viikonloppuruokaa jokaiseen makuu – 6 x lasagneresepti

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kalalasagne

Sinun täytyy kommentoidaksesi.