Reseptit

Lintubongarin marjaboston

Ainekset

pullataikina:

  • 2 dl maitoa
  • 1 pss kuivahiivaa tai 25 g hiivaa
  • ½ muna
  • 0.5 tl suolaa
  • ¾ dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 75 g voita
  • noin 7 dl vehnäjauhoja

murotaikina:

  • 75 g voita
  • ¾ dl sokeria
  • 1,5-2 dl vehnäjauhoja

täyte:

  • 3-5 dl marjoja (vedelmia, mustikoita, mansikoita, herukoita)
  • 1 tl kanelia
  • 2 rkl sokeria

voiteluun:

  • ½ muna

Valmistusohje

Lintubongarin marjaboston
  • 2 isoa tai 3 pienempää kakkua
  • valmistusaika 1,5 tuntia
  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää mausteet, sokeri ja puolikas muna. Alusta jauhot pienissä erissä taikinaan ja lisää pehmeä voi taikinaan loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
  2. Valmista murotaikina. Sekoita keskenään jauhot ja sokeri. Nypi sekaan pehmeä voi. Lisää tarvittaessa jauhoja, taikina ei saa olla liian tahmeaa, vaan melko irtonaista.
  3. Kauli kohonnut taikina suureksi levyksi. Levitä marjat tasaisesti taikinalevylle, ripottele päälle kanelia ja sokeria. Levitä marjojen päälle myös puolet murotaikinasta. Kääri levy rullalle ja leikkaa 16-20 osaan.
  4. Voitele kakku tai leipävuoat. Retkelle boston kannattaa valmistaa kevyeen pahviseen kakkuvuokaan. Ripottele murotaikinaa vuokien pohjalle ja nostele pullapaloja vuokaan. Anna kohota puolisen tuntia. Voitele kakut ja ripottele pintaan vielä loput murotaikinasta.
  5. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lintubongarin marjaboston

Sinun täytyy kommentoidaksesi.