Lohi-juustotorttu
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
- 14 palaa hapankorppua
- 1 dl kasvislientä
kuorrutus:
- 4 liivatelehteä
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl kermaviiliä
- 150 g kylmäsavustettua kirjolohta
- 2 valkosipulinkynttä
- ripaus valkopippuria
- sitruunapippuria tai muuta kalaruokien mausteseosta
- tilkka vettä
päälle:
- kylmäsavustettua kirjolohta
- marinoitua mustekalaa
- punasipulia
- (simpun) mätiä
- tilliä
Valmistusohje
- Jauha hapankorput monitoimikoneessa leikkuuterällä. Sekoita joukkoon kasvisliemi ja pehmeä margariini.
- Leikkaa silikoniarkista tai muovikalvosta kaksi suikaletta ja vuoraa irtopohjakakkuvuoan (Ø 17 cm) sisäreunat niillä.
- Taputtele hapankorppuseos vuoan pohjalle.
- Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi.
- Vatkaa tuorejuusto kulhossa notkeaksi. Sekoita joukkoon kermaviili.
- Paloittele kirjolohi pieniksi paloiksi. Murskaa valkosipulinkynnet. Lisää kala, valkosipuli ja mausteet täyteseokseen.
- Kiehauta tilkka vettä ja liuota kuivaksi puristellut liivatelehdet siihen. Jäähdytä seosta hiukan.
- Lisää liivateseos täytteeseen. Kaada täyte vuokaan, peitä tuorekelmulla ja nosta vuoka jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.
- Irrota torttu vuoasta, nosta se tarjoiluvadille ja irrota kakkua ympäröivä muovikalvo. Koristele kakku näyttävästi. Voit koristella kakun myös graavilohella ja roseepippurilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lohi-juustotorttu