Reseptit

Lohi-juustotorttu

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 14 palaa hapankorppua
  • 1 dl kasvislientä

kuorrutus:

  • 4 liivatelehteä
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl kermaviiliä
  • 150 g kylmäsavustettua kirjolohta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ripaus valkopippuria
  • sitruunapippuria tai muuta kalaruokien mausteseosta
  • tilkka vettä

päälle:

  • kylmäsavustettua kirjolohta
  • marinoitua mustekalaa
  • punasipulia
  • (simpun) mätiä
  • tilliä

Valmistusohje

Lohi-juustotorttu
  1. Jauha hapankorput monitoimikoneessa leikkuuterällä. Sekoita joukkoon kasvisliemi ja pehmeä margariini.
  2. Leikkaa silikoniarkista tai muovikalvosta kaksi suikaletta ja vuoraa irtopohjakakkuvuoan (Ø 17 cm) sisäreunat niillä.
  3. Taputtele hapankorppuseos vuoan pohjalle.
  4. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi.
  5. Vatkaa tuorejuusto kulhossa notkeaksi. Sekoita joukkoon kermaviili.
  6. Paloittele kirjolohi pieniksi paloiksi. Murskaa valkosipulinkynnet. Lisää kala, valkosipuli ja mausteet täyteseokseen.
  7. Kiehauta tilkka vettä ja liuota kuivaksi puristellut liivatelehdet siihen. Jäähdytä seosta hiukan.
  8. Lisää liivateseos täytteeseen. Kaada täyte vuokaan, peitä tuorekelmulla ja nosta vuoka jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.
  9. Irrota torttu vuoasta, nosta se tarjoiluvadille ja irrota kakkua ympäröivä muovikalvo. Koristele kakku näyttävästi. Voit koristella kakun myös graavilohella ja roseepippurilla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohi-juustotorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.