Lohitahna
Lohitahna sekoitetaan graavilohesta ja tuorejuustosta. Se maistuu erityisen hyvin uusien perunoiden kanssa tai ruisleivän päällä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Lohitahna
- 400 g graavilohta tai kylmäsavulohta
- 200 g ruohosipulituorejuustoa
- 3 rkl tilliä
- 1 rkl karhunlaukanlehtiä (ramlök)
Valmistusohje
Lohitahna tehdään helposti näin:
- Poista lohesta nahka ja mahdolliset ruodot. Leikkaa kala pienemmiksi paloiksi.
- Sekoita kala ja tuorejuusto monitoimikoneessa tahnaksi. Lisää joukkoon silputtua tilliä.
- Tarjoa lohitahna varhaisperunoiden kanssa tai leivän päällisenä. Tahnasta voi tehdä myös karhunlaukan lehteen käärittyjä nyyttejä.Vinkki! Karhunlaukka on saaristossa kasvava villisipuli, jonka suipot lehdet muistuttavat kielonlehtiä. Se on hyvin kotipuutarhassa kasvava maustekasvi. Lue lisää karhunlaukasta.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lohitahna