Luumuboston
Komea luumuboston leivotaan vuoassa. Luumusose mehevöittää kuohkean pullan ihanaksi herkuksi, josta pitävät kaikki.
- Kasvis
Ainekset
Luumuboston:
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- tai kuivahiivaa
- 2 dl sokeria
- 2 kpl kananmunia
- 1 rkl kardemummaa
- 2 tl suolaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 15 dl vehnäjauhoja
- 200 g voita tai margariinia
täyte:
- luumusosetta
pinnalle:
- 1 kpl kananmuna
- raesokeria
- tai sokerivesikuorrutusta
Valmistusohje
- 2 bostonkakkua tai 1 bostonkakku ja noin 24 luumukierrepullaa
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva maitoon.
- Lisää muut ainekset ja alusta pehmeä pullataikina. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita hiiva pieneen jauhomäärään ja lisää se hieman kädenlämpöä kuumempaan maitoon. Anna taikina kohota kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
- Jaa taikina kahteen osaan. Ota pieni pala taikinaa ja kauli se tasapohjaisen kakkuvuoan pohjan kokoiseksi levyksi. Voitele vuoka ja levitä taikinalevy pohjalle. Kauli taikina palat noin 30 x 60 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä päälle luumusosetta, kääri rullaksi ja leikkaa paloiksi.
- Lado palat vuokaan ja anna kohota noin 20 minuuttia. Voitele munalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Voit tehdä taikinasta kaksi pyöreää bostonkakkua tai yhden uunipannullisen luumupullaa. Korista jäähtyneen bostonkakun pinta tomusokerista ja vesitilkasta sekoitetulla kuorrutuksella.
Luumukierteet
- Taikinan toisesta puolikkaasta voi tehdä luumuisia kierrepullia.
- Kauli taikina 30×60 kokoiseksi levyksi. Levitä pinnalle luumusosetta ja taita levy kaksinkerroin.
- Leikkaa käännetystä levystä ohuehkoja nauhoja. Pyöräytä nauhat kierteelle ja aseta pullat paperivuokiin.
- Anna kohota, voitele munalla, ripota pinnalle raesokeria ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Katso myös: Paras pullataikina
Kommentoi
Kommentoi juttua: Luumuboston