Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Luumuboston

Komea luumuboston leivotaan vuoassa. Luumusose mehevöittää kuohkean pullan ihanaksi herkuksi, josta pitävät kaikki.

Ainekset

Luumuboston:

  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • tai kuivahiivaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 kpl kananmunia
  • 1 rkl kardemummaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 15 dl vehnäjauhoja
  • 200 g voita tai margariinia

täyte:

  • luumusosetta

pinnalle:

  • 1 kpl kananmuna
  • raesokeria
  • tai sokerivesikuorrutusta

Valmistusohje

 

  • 2 bostonkakkua tai 1 bostonkakku ja noin 24 luumukierrepullaa
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva maitoon.
  2. Lisää muut ainekset ja alusta pehmeä pullataikina. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita hiiva pieneen jauhomäärään ja lisää se hieman kädenlämpöä kuumempaan maitoon. Anna taikina kohota kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
  3. Jaa taikina kahteen osaan. Ota pieni pala taikinaa ja kauli se tasapohjaisen kakkuvuoan pohjan kokoiseksi levyksi. Voitele vuoka ja levitä taikinalevy pohjalle. Kauli taikina palat noin 30 x 60 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä päälle luumusosetta, kääri rullaksi ja leikkaa paloiksi.
  4. Lado palat vuokaan ja anna kohota noin 20 minuuttia. Voitele munalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  5. Voit tehdä taikinasta kaksi pyöreää bostonkakkua tai yhden uunipannullisen luumupullaa. Korista jäähtyneen bostonkakun pinta tomusokerista ja vesitilkasta sekoitetulla kuorrutuksella.

Luumukierteet

  1. Taikinan toisesta puolikkaasta voi tehdä luumuisia kierrepullia.
  2. Kauli taikina 30×60 kokoiseksi levyksi. Levitä pinnalle luumusosetta ja taita levy kaksinkerroin.
  3. Leikkaa käännetystä levystä ohuehkoja nauhoja. Pyöräytä nauhat kierteelle ja aseta pullat paperivuokiin.
  4. Anna kohota, voitele munalla, ripota pinnalle raesokeria ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Katso myös: Paras pullataikina


Kommentoi

Kommentoi juttua: Luumuboston

Sinun täytyy kommentoidaksesi.