Luumuriisi
Luumuriisi maistuu joulun ruokapöydässä inkiväärilohen lisukkeena. Luumun lisäksi riisiin tuovat makua sipuli ja sienet.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Luumuriisi
- 4 dl basmatiriisiä
- 8 dl vettä
- 2 isoa sipulia
- voita
- 100 g luumuja
- 200 g sieniä
Valmistusohje
Luumuriisi tehdään näin:
Luumuriisi keitetään kypsäksi ja maustetaan kuullotetuilla sienillä ja sipuleilla sekä silputuilla luumuilla.
- Huuhdo riisit ja pane ne kattilaan. Kaada päälle kylmä vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja kypsennä noin 20 minuuttia.
- Silppua sipuli ja sienet tai luumut. Kuullota sipuli (ja sienet) rasvassa. Lisää joukkoon luumut. Sekoita sipuliseos riisiin. Jos haluat, voi riisin painella muottiin tai kahvikuppiin ja kumota lautaselle keoksi.
- Tarjoa riisi esimerkiksi inkiväärilohen tai kalkkunafileen kanssa.
Katso myös Anna.fi/ruoka: Punajuuririsottoa parmesaanilla
Kommentoi
Kommentoi juttua: Luumuriisi