Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Luumuriisi

Luumuriisi maistuu joulun ruokapöydässä inkiväärilohen lisukkeena. Luumun lisäksi riisiin tuovat makua sipuli ja sienet.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Luumuriisi

  • 4 dl basmatiriisiä
  • 8 dl vettä
  • 2 isoa sipulia
  • voita
  • 100 g luumuja
  • 200 g sieniä

Valmistusohje

Luumuriisi tehdään näin:

Luumuriisi keitetään kypsäksi ja maustetaan kuullotetuilla sienillä ja sipuleilla sekä silputuilla luumuilla.

  1. Huuhdo riisit ja pane ne kattilaan. Kaada päälle kylmä vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja kypsennä noin 20 minuuttia.
  2. Silppua sipuli ja sienet tai luumut. Kuullota sipuli (ja sienet) rasvassa. Lisää joukkoon luumut. Sekoita sipuliseos riisiin. Jos haluat, voi riisin painella muottiin tai kahvikuppiin ja kumota lautaselle keoksi.
  3. Tarjoa riisi esimerkiksi inkiväärilohen tai kalkkunafileen kanssa.

Katso myös Anna.fi/ruoka: Punajuuririsottoa parmesaanilla


Kommentoi

Kommentoi juttua: Luumuriisi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.