Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mademuhennos

Mademuhennos on talvikauden herkku. Kalaliemessä ja viinissä kypsennetty made saa makua purjosta ja voista. Mademuhennos nautitaan perunoiden kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Mademuhennos

  • 1.5 kg madetta

Kalaliemi:

  • mateen pää ja ruodot
  • 1 sipuli
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • kokonaisia valko- ja mustapippureita
  • 1 laakerinlehti

muhennos:

  • 1 sipuli tai pala purjoa
  • voita
  • suolaa
  • valkopippuria
  • mateen fileepalat ja maksa
  • 2 ½ dl kalan keitinlientä
  • 1 dl valkoviiniä tai herukkaviiniä
  • 1 dl kermaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl silputtua kevätsipulia, purjoa tai ruohosipulia

Valmistusohje

Mademuhennos valmistuu näin:

  1. Nylje made. Poista sisälmykset ja kidukset. Fileoi kala.
  2. Mittaa liemiaineet. Keittoaika noin 20 minuuttia. Siivilöi liemi.
  3. Silppua sipuli tai purjo ja kuullota voissa. Lisää joukkoon suolalla ja pippurilla maustetut kalapalat, maksa, kalaliemi ja viini. Kypsennä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Sekoita jauhot kermaan ja lisää suurus. Kypsennä viitisen minuuttia varovasti sekoittaen.
  4. Tarjoa mademuhennos keitettyjen perunoiden kanssa.

Katso myös: Made on talven sesonkiruokaa – näin käsittelet sen oikein

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Sesongin herkku – made on maukas soppakala


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mademuhennos

Sinun täytyy kommentoidaksesi.