Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Majoneesikastikkeita

Valmiista majoneesista saa hetkessä ja helposti mausteita muuttamalla mainioita kastikkeita ja dippejä, kuten aiolia, tartar- ja remoulade-kastikkeita.

Ainekset

Remoulade

  • 2-3 dl majoneesia
  • 1 dl pehmeäksi vaahdoksi vatkattua kuohu- tai vispikermaa
  • 1 rkl hienonnettuja kapriksia
  • ½ dl hienonnettua maustekurkkua
  • 1 tl tuoretta rakuunaa hienonnettuna
  • 2 rkl tuoretta persiljaa hienonneettuna

Tartar-kastike

  • 2 dl majoneesia
  • ½ dl kurkkupikkelsiä
  • ½ dl tuoreita yrttejä, esim. ruohosipulia, tilliä
  • 2 rkl hienonettuja kapriksia

Valkosipulimajoneesi eli aioli

  • 3 dl majoneesia
  • 3-5 kpl valkosipulinkynsiä puserrettuna

Vihreä majoneesi

  • 3 dl majoneesia
  • 100 g pinaattia
  • 2 rkl persiljaa
  • 2 rkp vihantakrassia

Sinappikastike

  • 3 dl majoneesia
  • tilkka vettä
  • 2-3 rkl sinappia noin
  • 2 rkl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

Näin teet helposti majoneesikastikkeita valmiista majoneesista:

  1. Remoulade-kastike: sekoita 2-3 dl majoneesia ja 1 dl pehmeäksi vaahdoksi vatkattua kuohu- tai vispikermaa ja mausta kastike hienonnetulla kapriksella, etikka- tai maustekurkulla ja tuoreella rakuunalla ja persiljalla. Sopii kananmunien, kasvisten, paistetun kalan tai kylmän lihan kanssa.
  2. Tartarkastike: mausta majoneesi hienoksi leikatulla pikkelsillä, kapriksella ja hienonnetulla persiljalla, ruohosipulilla tai kirvelillä ja rakuunalla.
  3. Valkosipulimajoneesi:  Puserra majoneesin joukkoon 3-5 valkosipulinkynttä.
  4. Vihreä majoneesi: Ryöppää noin 100 g pinaattia, valuta ja huuhdo kylmällä vedellä. Purista kosteus pois ja hienonna pinaatti. Lisää pinaatti majoneesiin. Lisävihreyttä antavat persilja ja vihantakrassi.
  5. Sinappikastike: Ohenna majoneesia vedellä ja mausta se sinapilla ja hienoksi leikatulla tillillä. Tarjoa esimerkiksi tuoresuolatun lohen tai kirjolohen kanssa.

Lue myös: Helppo majoneesi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Majoneesikastikkeita

Sinun täytyy kommentoidaksesi.