Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mango-juustotorttu

Mangojuustotorttu - suussasulava pehmeä, iloisen keltainen kakku on helppoa valmistaa ilman uunia ja vaikka pakastaa etukäteen. Viimeistely ja koristelu tehdään vasta juhlapäivänä tai edellisenä iltana. Koristeeksi sopivat kauden hedelmät tai marjat.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

pohja:

  • 12-15 digestive-keksiä
  • 75-90 g margariinia
  • inkivääriä
  • (kookoshiutaleita)

täyte:

  • 200 g tuorejuustoa (Hovi tai kevyt-Hovi)
  • 1 purkki säilöttyä mangoa (425 g)
  • 2 purkkia vauvan mangososetta
  • 1-1,5 dl sokeria
  • 2 sitruunan mehu
  • 0.5 dl mangotölkin mehua
  • 10 liivatelehteä
  • 3 dl vispikermaa (Hyla)

päälle:

  • 1 purkki vauvan mangososetta
  • 1-2 liivatelehteä
  • tilkka mangomehua

koristeeksi:

  • säilöttyä mangoa, ananaskirsikoita, vuoristopapaijaa, viinirypäleitä

Valmistusohje

Mango-juustotorttu valmistuu näin:

  1. Murenna keksit ja rasva murumaiseksi seokseksi ja mausta inkiväärillä ja kookoshiutaleilla. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun, tasapohjaiseen, irtoreunaiseen kakkuvuokaan. (Jos kakku tehdään pieneen, läpimitaltaan 18-20 sentin vuokaan, riittää 8 keksiä ja 50 g margariinia)
  2. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
  3. Sekoita tuorejuusto, mangopalaset, mangosose, sokeri ja sitruunan mehu monitoimikoneessa tasaiseksi. Kuumenna tilkka mangomehua, purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan nestetilkkaan ja lisää seokseen hyvin vatkaten.
  4. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon. Kaada seos murupohjalle, peitä vuoka ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään tai pakasta torttu.
  5. Kuumenna tilkka mehua, liuota siihen kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet ja lisää mangosose. Kaada seos mangotortun päälle ja anna hyytyä viileässä.
  6. Koristele mango-juustotorttu kauden hedelmillä tai marjoilla. Ananaskirsikat ja passiohedelmät sopivat hyvin. Samoin pensasmustikat ja vadelmat.

Vinkki: Hyytelösokerista saat helposti siveltävän kiilteen hedelmien pintaan. Kiehauta 2 dl vettä ja lisää 1-1 1/2 dl hyytelösokeria.

Katso myös: 15 parasta juustokakku – näillä hurmaat taatusti!

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Juustokakku lasissa – syntyy melkein tyhjästä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mango-juustotorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.