Mansikkakuppikakut
Mehevät mansikkamuffinit muuttuvat suloisiksi kuppikakuiksi, kun kuorrutat ne voikreemillä ja koristelet vaaleanpunaisilla sokerikristalleilla ja kandeeratuilla ruusunterälehdillä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
Ainekset
Mansikkakuppikakut
- 200 g mansikoita
- 2.5 dl sokeria
- 100 g voita tai margariinia
- 2 munaa
- ¾ dl maitoa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
Mansikkakuppikakut, lisäksi
- muffinivuokia
Mansikkakuppikakut, voikreemikuorrutus
- 150 g voita
- 250 g tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 tl kuumaa vettä
Mansikkakuppikakut, koristelu
- vaaleanpunaisia sokerikristalleja
- kandeerattuja ruusun terälehtiä
Valmistusohje
Mansikkakuppikakut leivotaan helposti näin:
- Paloittele mansikat.
- Mittaa kulhoon sokeri ja sekoita joukkoon pehmennyt rasva, munat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Lisää lopuksi mansikat ja sekoita tasaiseksi.
- Jaa taikina tukeviin muffi nivuokiin tai muffi nipellin voideltuihin syvennyksiin. Paista uunissa 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Mittaa pehmeä voi, tomusokeri ja vaniljasokeri kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella. Lisää kuuma vesi ja jatka vatkaamista, kunnes seos on kermavaahtomaisen pehmeää ja kuohkeaa.
- Levitä kuorrute muffinien päälle lastan avulla. Koristele mansikkakuppikakut sokerikristalleilla ja kandeeratuilla ruusun terälehdillä. Säilytä viileässä.
Vinkki! Jos muffinssivuoat tummuvat paiston aikana, sujauta muffinit puhtaisiin valkoisiin vuokiin ennen tarjoilua.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mansikkakuppikakut