Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marinoidut sipulirenkaat

Marinoidut sipulirenkaat saavat jouluisen maun kanelista ja neilikasta. Nämä sipulirenkaat ovat täydellisiä sillivoileivän päällä, kalaruokien tai leikkeleiden höysteenä ja salaatissa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Marinoidut sipulirenkaat

  • 1 kg kelta-tai punasipulia
  • 4 dl etikkaa
  • 2 dl öljyä
  • 2 kpl laakerinlehteä
  • 6 kpl neilikkaa
  • 1 kpl kanelitanko
  • 3 rkl sokeria
  • 0.5 dl vettä
  • 1 tl suolaa

Koristeeksi

  • 1 nippu tilliä

Valmistusohje

Marinoidut sipulirenkaat tehdään näin:

  1. Liuota sokeri lämpimään veteen kattilaan. Lisää etikka, öljy ja mausteet. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi ja lisää mausteliemeen.
  2. Kuumenna lähelle kiehumispistettä. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Siirrä sipulirenkaat liemineen kannelliseen lasitölkkiin.
  3. Narinoidut sipulirenkaat säilyvät hyvin jääkaapissa. Ota tölkistä kerralla tarvittava määrä ilman lientä. Mausta ja koristele tuoreella tillillä. Hyvää sillin, leikkeleiden, pateen tai salaatin aineksena.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Pikkelöidyt punasipulit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marinoidut sipulirenkaat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.