Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marjakakku

Mehevä marjakakku kruunaa kesäiset pihakutsut. Poimi tuoreita makuja toreilta, ahomailta ja mustikkametsästä!

Ainekset

pohja:

  • 8-10 digestive-keksiä
  • 100 g voita

päälle:

  • 200 g Hovi-tuorejuustoa
  • 2 ½ dl kermaa
  • 1 dl hedelmäsokeria
  • 5 dl vadelmia tai mansikoita
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4-5 liivatelehteä
  • ½ dl marjamehua

koriste:

  • 200 g vadelmia

hyytelösokerikiille:

  • 4 dl punaista mehua
  • 2 dl hyytelösokeria

Valmistusohje

 

  1. Murskaa keksit ja lisää sulatettuun voihin tai juoksevaan margariiniin. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisijaltaan noin 24 cm) leivinpaperilla. Painele seos vuoan pohjalle tasaisesti.
  2. Jos haluat rapean pohjan, paista pohjaa uunissa 100 asteessa noin 10 minuuttia, mutta pohjan paistaminen ei ole välttämätöntä.
  3. Pehmennä liivatteet kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
  4. Soseuta marjat ja sekoita survos tuorejuustoon. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla ja sekoita vaahto varovasti tuorejuustomarjaseokseen.
  5. Kiehauta pieni tilkka marjamehua, purista liivatteista vettä ja sulata liivatteet kuumaan mehuun. Lisää täytteeseen. Kaada täyte jäähtyneelle kakkupohjalle ja laita hyytymään jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
  6. Koristele hyytynyt kakku vadelmilla ja kermavaahdolla. Tai jätä kermavaahto pois ja valmista mehusta ja hyytelösokerista kiille kakun pintaan, niin kakusta tulee kaunis ja marjaisen raikas.

Lue myös: 8 parasta juustokakkua – näillä hurmaat varmasti!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marjakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.