Marjakakku
Mehevä marjakakku kruunaa kesäiset pihakutsut. Poimi tuoreita makuja toreilta, ahomailta ja mustikkametsästä!
Ainekset
pohja:
- 8-10 digestive-keksiä
- 100 g voita
päälle:
- 200 g Hovi-tuorejuustoa
- 2 ½ dl kermaa
- 1 dl hedelmäsokeria
- 5 dl vadelmia tai mansikoita
- 2 tl vaniljasokeria
- 4-5 liivatelehteä
- ½ dl marjamehua
koriste:
- 200 g vadelmia
hyytelösokerikiille:
- 4 dl punaista mehua
- 2 dl hyytelösokeria
Valmistusohje
- Murskaa keksit ja lisää sulatettuun voihin tai juoksevaan margariiniin. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisijaltaan noin 24 cm) leivinpaperilla. Painele seos vuoan pohjalle tasaisesti.
- Jos haluat rapean pohjan, paista pohjaa uunissa 100 asteessa noin 10 minuuttia, mutta pohjan paistaminen ei ole välttämätöntä.
- Pehmennä liivatteet kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
- Soseuta marjat ja sekoita survos tuorejuustoon. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla ja sekoita vaahto varovasti tuorejuustomarjaseokseen.
- Kiehauta pieni tilkka marjamehua, purista liivatteista vettä ja sulata liivatteet kuumaan mehuun. Lisää täytteeseen. Kaada täyte jäähtyneelle kakkupohjalle ja laita hyytymään jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
- Koristele hyytynyt kakku vadelmilla ja kermavaahdolla. Tai jätä kermavaahto pois ja valmista mehusta ja hyytelösokerista kiille kakun pintaan, niin kakusta tulee kaunis ja marjaisen raikas.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marjakakku