Marokkolainen appelsiinilohi
Marokkolainen uunilohi muhii meheväksi sitrusten ja taateleiden säväyttämässä tomaattikastikkeessa. Lisänä maistuu keitetty riisi tai couscous.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kevyt
- Maidoton
Ainekset
Appelsiiniuunilohi:
- 1 kg lohi- tai kirjolohifileetä
- 1 tl suolaa
- valko- tai mustapippuria
kastike:
- 1 sipuli
- 2-4 valkosipulinkynttä
- tilkka öljyä
- ½ dl rusinoita tai taateleita
- rouhittua mustapippuria
- 250 g chilillä maustettua tomaattimurskaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl ruoko- tai fariinisokeria
- korianterin oksia
- puolen sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
Valmistusohje
Marokkolainen appelsiinilohi eli uunilohi tehdään helposti näin:
1. Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla ja aseta ne öljyllä sipaistuun uunivuokaan tai annosvuokiin.
2. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää joukkoon muut kastikeainekset ja keitä seosta hiljalleen ilman kantta puolisen tuntia.
3. Kaada seos vuokaan kalan päälle ja kypsennä 175-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Tarjoa riisin, bulgurin tai kuskusin kanssa.
Katso myös: Uunilohi on helppoa kotiruokaa – 5 herkullista ohjetta
Katso myös Anna.fi/ruoka: Marokkolainen uunikala
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marokkolainen appelsiinilohi