Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marsalkka Mannerheimin omenapaistos

Marsalkka Mannerheimin omenapaistos on peräisin Mannerheimin kirjahyllystä ahkerassa käytössä olleesta Ida Nissenin pienestä keittokirjasta "Matrecept". Ida Nissen oli Mannerheimin palveluksessa keittäjänä ja julkaisi ruokaohjeensa vuonna 1932.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
5  annosta

Ainekset

Marsalkka Mannerheimin omenapaistos

  • 600-800 g omenoita
  • 100 g korppujauhoja
  • 100 g fariinisokeria
  • 50 g manteleita
  • 50 g voita

Kuorrutus

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl jauhettua mantelia

Valmistusohje

Marsalkka Mannerheimin omenapaistos tehdään helposti näin:Marsalkan omenapaistos

  1. Kuori ja lohko omenat ja laita ne kattilaan. Lisää tilkka vettä, etteivät omenat pala pohjaan. Keitä, kunnes omenat pehmenevät. Levitä omenat uunivuokaan.
  2. Sekoita korppujauhot, fariinisokeri, hienoksi hakatut mantelit ja sulatettu voi. Kaada seos omenoiden päälle. Paista marsalkka Mannerheimin omenapaistos uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  3. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja mausta sokerilla ja jauhetulla mantelilla. Levitä kerma vanhaan tapaan lämpimän paistoksen päälle juuri ennen tarjoamista tai tarjoa marsalkka Mannerheimin omenapaistos ja kerma erikseen.

Vinkki! Kerman asemasta voit tarjota omenapaistoksen kanssa raikasta puolukkakiisseliä.

Vinkki! Omenapaistoksen ohje on peräisin Mannerheimin kirjahyllystä ahkerassa käytössä olleesta Ida Nissenin pienestä keittokirjasta ”Matrecept”. Ida Nissen oli Mannerheimin palveluksessa keittäjänä ja julkaisi ruokaohjeensa vuonna 1932.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marsalkka Mannerheimin omenapaistos

Sinun täytyy kommentoidaksesi.