Reseptit

Marsipaanisuklaakääretorttu

Ainekset

Kääretorttu:

  • 4 kananmunaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 4 rkl kaakaojauhetta

Suklaatäyte:

  • 5 dl kuohukermaa
  • 150 g tummaa suklaata
  • 1 pussi espressokahvijauhetta (1,8 g)

päälle:

  • aprikoosimarmeladia
  • 400 g marsipaania

Valmistusohje

Marsipaanisuklaakääretorttu
  1. Valmista suklaatäyte päivää aikaisemmin. Lämmitä kerma ja pieniksi paloiteltu suklaa. Lisää espressojauhe, sekoita hyvin. Peitä ja laita jääkaappiin yöksi.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaakaojauhe vehnäjauhoihin ja lisää vaahtoon vain kevyesti sekoittaen. Levitä taikina sormenpaksuiseksi levyksi leivinpaperin päälle (30 x 38 cm). Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia.
  3. Sirottele toiselle leivinpaperille hienoa sokeria ja kumoa levy sille. Sivele torttulevyn pinta kylmään veteen kastetulla siveltimellä. Rullaa levy paperin avulla kevyesti.
  4. Vatkaa kylmä suklaakerma kankeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Avaa suklaarulla. Levitä suklaatäyte päälle, mutta jätä joka puolelta vähän vajaaksi reunoista. Rullaa torttu ja laita peitettynä kylmään, niin täyte jähmettyy.
  5. Levitä kääretortun ympärille aprikoosimarmeladia, myös alle.
  6. Pehmitä marsipaani ensin käsissä. Kauli marsipaani tomusokerilla jauhotetulla leivinalustalla ohueksi levyksi, nosta kääretortturulla levylle ja kiedo marsipaani tortun ympärille. Leikkaa taikinapyörällä tai veitsellä ylimääräinen marsipaani pois. Taputtele marsipaanilevy kevyesti torttuun kiinni ja tasoita saumakohdat. Kauli loput marsipaanista uudelleen, leikkaa tähdiksi, lehdiksi, tontuiksi, kukiksi tai pyörittele marsipaanista pieniä pallosia, sieniä tai muita koristeita. Kiinnitä koristeet marsipaanin pintaan aprikoosimarmeladilla.
  7. Laita rulla peitettynä kylmään, jääkaappiin tai pakastimeen.
  • Marsipaanin voit värjätä karamellivärillä tai marjoilla kuten survotuilla, siivilöidyillä karpaloilla tai mustaherukoilla. Koristeeksi voit ostaa myös valmiita kakkukoristeita kuten tonttuja, eläimiä, sieniä, ruusuja ja joulukoristeita. Itsenäisyyspäivän kahvipöytään voit värjätä marsipaanikoristeeksi vaikka siniristilipun tai tehdä kääretortusta hauskan suklaakoristeisen koivuhalon.
  • Marsipaanilevyn asemesta voit päällystää kääretortun kermavaahdolla, raastetulla suklaalla tai muulla kuorrutuksella.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Marsipaanisuklaakääretorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.