Reseptit

Merjan kuningatarkakku

Ainekset

pohja:

  • 6 kananmunaa
  • 3.5 dl sokeria
  • 1 dl kuumaa vettä
  • 200 g sulatettua voita tai juoksevaa margariinia
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

täyte:

  • 6 liivatelehteä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vaniljasokeria
  • 2.5 dl vadelmia soseena
  • 2.5 dl mustikoita
  • 2 dl kermaa vaahdotettuna

kostutus:

  • 1.5 dl Sprite-virvoitusjuomaa

hyytelökuorrutus ja koristelu:

  • 1.5 dl vadelmahilloa
  • mustikoita, vadelmia
  • 4 dl punaista mehua tai vettä
  • 2 dl hyytelösokeria
  • vispikermaa

Valmistusohje

Merjan kuningatarkakku
  1. Voitele ja korppujauhota läpimitaltaan noin 26 cm:n kokoinen vuoka. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuuma vesi ja sulatettu voi tai juoksevaa margariinia vähän sekoittaen. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi taikinaan kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alaritilällä 175 asteessa noin 1 tunnin ajan.
  2. Kumoa kakku ritilälle ja anna jäähtyä. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
  3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Kuumenna sitruunan mehu, purista liivatteista ylimääräinen neste pois ja sulata liivatelehdet kuumaan mehuun. Sekoita marjasoseet, sokeri ja vaniljasokeri keskenään ja lisää liivateseos joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää marjaseokseen.
  4. Nosta alin kakkulevy takaisin kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan. Kostuta kakkulevyt Spritellä. Levitä puolet täytteestä alimmalle levylle, nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja levitä sille loput täytteestä. Nosta kansilevy päälle ja levitä sen pinnalle kevyesti vadelmahilloa. Ohut hillopinta pitää päälle ripoteltavat marjat paikoillaan. Ripottele kakun päälle mustikoita ja vadelmia.
  5. Kiehauta kattilassa 4 dl vettä tai mehua. Lisää 2 dl hyytelösokeria koko ajan sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa, nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä muutaman minuutin ajan. Lusikoi lientä marjojen päälle. Jos liemi ehtii kiinteytyä, voit lämmittää sen uudelleen. Anna hyytelön kiinteytyä ja kakun vetäytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.
  6. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Kakun reunan voit koristaa kauniisti kermavaahdolla. Kermavaahdon voi tarjota myös erillisestä maljasta, sillä hauskasti raidallinen kakku on kaunis sellaisenaan. Koristele kakku tai kakkuvati sitruunamelissan tai mintun lehdillä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Merjan kuningatarkakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.