Munakaskääryle
Munakaskääryle valmistuu kätevästi uunissa. Tämä munakaskääryle tehdään kääretortun tapaan. Täytteeksi sopivat vaikkapa jauheliha, kinkku tai juusto.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
Munakaskääryle:
- 6 kpl kananmunaa
- 1 dl vehnä- tai sämpyläjauhoja
- 5 dl maitoa
- 0,25-0,5 tl yrttisuolaa
- 150 g pakastepinaattia (tai tuoretta pinaattia tai nokkosia)
Valmistusohje
Munakaskääryle tehdään näin:
Munakaskääryle muuntuu täytteitä vaihtelemalla moneksi. Munakasrullaan voi käyttää jääkaapin tähteet tai edellispäivän perunat, sienisoossin jämät tai juustonkannikat.
- Vatkaa kananmunat. Lisää jauhot, maito, yrttisuolaa, keitetty, valutettu tai vain sulatettu pakastepinaatti (tai vastaava määrä ryöpättyä, hienoksi hakattua nokkosta).
- Kaada seos leivinpaperilla päällystetylle uunipannulle. Kypsennä 200 asteessa 20-30 minuuttia, kunnes munakas hyytyy.
- Anna levyn hetken jäähtyä ja tarkista, että munakaslevy irtoaa leivinpaperista. Voit kumota levyn toiselle paperille. Jos tarjoat kääryleen kylmänä, anna levyn jäähtyä ennen täyttämistä.
- Levitä munakaslevylle täytettä (esim. jauheliha-, kirjolohi- tai juustotäytettä) ja kiedo rullaksi kääretortun tapaan siten, että saumakohta jää kääryleen alle. Tarjoa heti tai peitä leivinpaperilla tai kelmulla. Munakaskääryle säilyy hyvin jääkaapissa seuraavaan päivään.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Näin syntyy mehevä munakas: 36 ruokaisaa ja herkullista munakasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Munakaskääryle