Mustaherukanlehtijuoma
Mustaherukanlehtijuoma on kesäjuomien aatelia. Se virkistää ihanasti kuumana päivänä. Tässä reseptillä teet sitä helposti itse.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Mustaherukanlehtijuoma:
- noin 5 l mustaherukanlehtiä
- (anisiisoa, sitruunamelissaa, minttua)
- 5 l vettä
- 50 g sitruunahappoa (saa apteekista)
- 500 g sokeria
Valmistusohje
- Huuhdo herukanlehdet ja mausteyrtit. Kaada lehtien ja yrttien päälle kiehuvan kuuma vesi. Anna jäähtyä.
- Lisää sitruunahappo ja anna juoman maustua huoneenlämmössä muutaman tunnin tai seuraavaan päivään.
- Siivilöi juoma ja sekoita joukkoon sokeri. Tarjoa mustaherukanlehtijuoma kylmänä ja sopivasti vedellä laimennettuna. Pakasta juoma sopivina annoksina.
Lue myös: Kesän paras alkoholiton booli – ota talteen baarimestarin ohje!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustaherukanlehtijuoma
Liian hapokasta! Jouduin laittamaan paljon enemmän sokeria jotta sitruunahapon maku tasoittui. Silti maku on enemmän sitruunainen kuin mustaherukkainen.
Nam kun tuli hyvää! Taitaa olla tekijässä vika, jos hyvää ei tällä reseptillä saa 😉
Ohjeessa ei mainittu sokerin laittamisen jälkeen mehun kiehauttamisesta, mutta näin tein kuitenkin.
Peukku tälle reseptille 👍