Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Näkkileipä

Itse tehty näkkileipä on toista kuin kaupan valmiit näkkärit. Rukiisen näkkileivän maussa on kuminaa ja hiven hapokkuutta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Näkkileipä:

  • 2 hapankorppua
  • 2.5 dl vettä
  • 1.5 tl suolaa
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl öljyä

Valmistusohje

1. Liota hapankorppuja vedessä noin 20 minuuttia. Sekoita muut ainekset joukkoon ja sekoita käsistä irtoavaksi taikina-palloksi.

2. Leivo taikina pötköksi ja leikkaa paloiksi. Pyöritä palat pallosiksi, litistä kakkaroiksi ruisjauhokeossa ja ajele pulikalla tai kaulimella ohuiksi kuoriksi.

3. Paista 250-300-asteisessa uunissa viitisen minuuttia. Käännä kuoret ja paista toiset viisi minuuttia. Nauti korppuina voin tai margariinin kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Näkkileipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.