Reseptit

Naudanmaksapatee

Ainekset

  • ½ selleriä
  • palsternakka
  • 2 perunaa
  • purjo
  • 250 g herkkusieniä
  • voita tai öljyä
  • 300 g naudanmaksaa
  • 2 dl kermaa
  • suolaa, valkopippuria
  • 3 munaa
  • (tilkka konjakkia)

Valmistusohje

Naudanmaksapatee
  1. Kuori juurekset ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Silppua purjo ja herkkusienet. Kypsennä niitä kevyesti rasvassa.
  2. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen tai tehosekoittajaan ja hienonna.
  3. Kaada taikina pitkänomaiseen voideltuun tai silavalla vuorattuun uunivuokaan. Kypsennä noin tunnin ajan 175-asteisessa uunissa, mieluiten vesihauteessa kannella tai foliolla suojattuna.
  4. Tarjoa kylmänä marjakastikkeen kera.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Naudanmaksapatee

Sinun täytyy kommentoidaksesi.