Naudanmaksapatee
- Gluteeniton
Ainekset
- ½ selleriä
- palsternakka
- 2 perunaa
- purjo
- 250 g herkkusieniä
- voita tai öljyä
- 300 g naudanmaksaa
- 2 dl kermaa
- suolaa, valkopippuria
- 3 munaa
- (tilkka konjakkia)
Valmistusohje
- Kuori juurekset ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Silppua purjo ja herkkusienet. Kypsennä niitä kevyesti rasvassa.
- Mittaa ainekset monitoimikoneeseen tai tehosekoittajaan ja hienonna.
- Kaada taikina pitkänomaiseen voideltuun tai silavalla vuorattuun uunivuokaan. Kypsennä noin tunnin ajan 175-asteisessa uunissa, mieluiten vesihauteessa kannella tai foliolla suojattuna.
- Tarjoa kylmänä marjakastikkeen kera.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Naudanmaksapatee