Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Nizzansalaatti

Nizzansalaatti on klassikko. Mikä onkaan parempi kesäpäivän lounas kuin raikkaista kasviksista ja tonnikalasta tehty maukas salaatti. Sen seuraan kelpaa lasillinen roseeviiniä ja pala patonkia.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Nizzansalaatti

  • 4 kpl keitettyä kananmunaa
  • erilaista vihreää salaattia
  • 1 rasia anjovis-tai sardellifileitä
  • 1-2 prk öljyyn säilöttyä tonnikalaa
  • 250 g vihreitä pakastepapuja
  • 4-8 kpl tomaattia
  • 15-20 kpl mustaa oliivia
  • 4 kpl keitettyä perunaa
  • 1 kpl punasipulia
  • (4 kpl retiisejä)
  • (tuoretta kurkkua, latva-artisokkaa)

kastike:

  • 1 valkosipulinkynsi
  • mustapippuria
  • 2-3 tl viinietikkaa tai sitruunan mehua
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • (suolaa)
  • (basilikaa, Dijonsinappia)

Valmistusohje

Nizzansalaatti valmistuu näin:

  1. Keitä kananmunat noin 8 minuuttia tai kypsennä ne koviksi munankeittimessä. Keltuainen saa jäädä keskeltä hiukan kosteaksi. Jäähdytä kananmunat kylmässä vedessä. Kuori ja puolita.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi, lisää viinietikkaa tai sitruunan mehua, mustapippuria, hienonnettua basilikaa ja vatkaa öljyä joukkoon. Mausteeksi voit lisätä suolaa ja dijoninsinappia.
  3. Kiehauta desilitran verran vettä, lisää jäiset pavut ja ripaus suolaa. Kypsennä muutaman minuutin ajan. Jäähdytä pavut nopeasti juoksevalla, kylmällä vedellä, niin niiden väri säilyy vihreänä. Mausta haaleat pavut osalla salaatinkastiketta.
  4. Huuhdo ja kuivaa salaatit. Kokoa neljälle lautaselle annokseksi tai yhdelle salaattivadille vihreää salaattia. Paloittele keskelle öljyyn säilöttyä tonnikalaa. Leikkaa tomaateista kantaosa pois, lohko tomaatit, mausta leikkauspinnat ripauksella suolaa ja mustapippuria ja lisää tomaatit salaattiin.Lisää pavut. Koristele oliiveilla. Valuta kastiketta salaatin päälle. Koristele kananmunan puolikkailla ja tarjoa hyvän leivän kanssa. Salaattiin voit lisätä kuorittua, viipaloitua kurkkua, säilöttyä artisokkaa, anjovista, sardiinia tai muuta kypsää kalaa, sipulirenkaita tai viipaloitua, kypsää perunaa. Voit maustaa ainekset erikseen kastikkeella ja koota ne ryhmiksi salaattivadille vihreän salaatin päälle vasta ennen tarjoilua.
  5. Nauti nizzansalaatti tuoreen patongin  kanssa.
Nizzansalaatti

Katso myös: Ruokaisa salaatti x 9

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Caesar-salaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Nizzansalaatti

Nice

Nizzansalaattiin ei kuulu peruna eikä vihreät pavut, vaan härkäpapu.

Sanna Mansikkamäki

Nizzan salaattiin voi laittaa salkopapuja tai keitettyjä tuoreita härkäpapuja. Tuoreita härkäpapuja saa Suomesta vain parin viikon ajan sadonkorjuun aikaan kaupasta. Perunan voi halutessaan jättää pois ohjeesta.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.