Nokkospasta
Nokkospasta eli nokkoskastike pastalle syntyy hetkessä noin litrasta tuoreita nokkosia. Ruokakerma pyöristää nokkosen maun herkulliseksi.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Nokkoskastike
- noin 1 l tuoreita nokkosia
- 2-3 rkl rypsi-tai oliiviöljyä
- 2-3 valkosipulinkynttä
- noin 1 dl kermaa tai ruokakermaa
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- ¼ ruukku ruohosipulia
- parmesania
Lisäksi
- noin 300 g pastaa
Valmistusohje
Nokkospasta valmistuu helposti näin:Nokkoskastike pastalle
- Huuhdo nokkoset hyvin. Ryöppää ne eli keitä pari minuuttia runsaassa vedessä ja heitä keitinvesi pois. Valuta hyvin. Leikkaa nokkoset terävällä veitsellä karkeaksi silpuksi.
- Kuumenna öljy ja lisää joukkoon hienoksi leikatut tai murskatut valkosipulinkynnet, auringonkukansiemenet ja nokkoset. Anna hautua kannen alla noin 5 minuuttia.
- Lisää tilkka nestettä ja mausta suolalla, mustapippurilla ja hyvin hienoksi leikatulla ruohosipulilla. Sekoita nokkoskastike kuuman, juuri keitetyn ja valutetun spagetin, nauha- tai kierremakaronin joukkoon. Nauti nokkospasta parmesaaniraasteen kanssa.
Lue myös Anna.fi: Näin teet herkullisen nokkospannukakun
Kommentoi
Kommentoi juttua: Nokkospasta