Nokkosletut
Nokkosletut voi nauttia blinien tapaan vaikkapa sienisalaatin kanssa. Letut maistuvat myös puolukkahillon kanssa
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
Nokkosletut
- 1 l nokkosenlehtiä
- vettä höyryttämiseen
- 5 dl maitoa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1-2 rkl rypsiöljyä
- 3 munaa
paistamiseen:
- voita tai margariinisulaa
koristeluun:
- nokkosenlehtiä
Valmistusohje
Nokkosletut valmistuvat helposti näin:
1. Sekoita kulhossa maito ja jauhot. Turvota taikinaa huoneenlämmössä puoli tuntia.
2. Huuhtele ja valuta nokkoset. Nosta nokkoset siivilään kattilassa kiehuvan veden päälle. Höyrytä kannen alla 5 minuuttia. Jäähdytä. Silppua nokkoset hienoksi silpuksi.
3. Lisää taikinaan suola, öljy ja munat. Lisää joukkoon nokkossilppu.
4. Kuumenna lettupannu. Lisää pannulle rasva ja jokaiseen syvennykseen nokkosenlehti lehtiruoti alaspäin. Kaada päälle taikina.
5. Paista letut miedolla lämmöllä, jotta nokkonen ei tummu liikaa. Nauti nokkosletut esimerkiksi puolukkahillon kanssa.
Vinkki: Höyrytä nokkoset pienissä erissä. Voit paistaa taikinasta pieniä ohukaisia tai blinejä lettupannussa ja lisätä tähän taikinaan yhden munan enemmän. Laita toisen puolen paistuessa vielä raa’alle taikinapinnalle ruodittua savusilakkaa ja hienonnettua tilliä. Käännä letut hetkeksi kypsymään myös täytetyltä puolelta. Jos nokkosta ei ole saatavilla, kokeile myös pinaattilettuja.
Lue myös Anna.fi: Nokkonen on herkkusuiden himoitsema villiyrtti – katso parhaat nokkosreseptit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Nokkosletut